Register

A password will be e-mailed to you.

Značka Resident Evil tento rok bude sláviť 25. výročie, čo vývojári z Capcomu chcú náležite osláviť. Nielenže sa dočkáme ôsmeho dielu Resident Evil Village, chystá sa i multiplayerový počin Resident Evil Re:Verse, animovaný seriál Resident Evil: Infinite Darkness od Netflixu a ak nedôjde k odkladu, po letných prázdninách sa dočkáme i nového filmu, ktorý bude slúžiť ako reboot celej filmovej franšízy. Počas včerajšej Resiednt Evil Showcase sme sa dozvedeli nové informácie, tak sa poďme spoločne pozrieť na novinky zo sveta obľúbenej série.

Začnime tým najzaujímavejším a najpodstatnejším, a to Resident Evil Village. Nové pokračovanie dostalo dátum vydania, ktorý znie 7. máj 2021. K avizovaným platformám PC, PlayStation 5 a Xbox Series X|S sa po novom pripájajú aj old-gen konzoly PlayStation 4 a Xbox One, ako sa už nejakú dobu špekulovalo. Ak si hru zakúpite na minulú konzolovú generáciu, budete môcť následne bezplatne titul upgradnúť na next-gen verziu. Tým však novinky nekončia.

Pravdepodobne menej hráčov poteší informácia o špeciálnej demoverzii Maiden, ktorá je dostupná od včerajšej prezentácie. Samozrejme, existencia dema je potešujúca, avšak ide o exkluzívnu ukážku pre majiteľov PlayStation 5, takže si ju, aspoň teraz, zahrá pomerne obmedzený počet fanúšikov, vzhľadom na nedostatok konzol. Demo však nie je súčasťou hlavného príbehu, odohráva sa totiž v odlišnú dobu a ani nehráme za Ethana, hlavného hrdinu hry.

Ide o niečo podobné, ako bola demoverzia Beginning Hour pre Resident Evil VII biohazard. Autori demom prezentujú lokality, grafiku, hrateľnosť, pričom podľa prvých priechodov na YouTube zaberie táto ukážka zhruba 20 minút vášho času. Demo však ukrýva množstvo odkazov na hlavnú hru, takže ak máte chuť, môžete sa pustiť do hľadania easter eggov. Poteší však správa, že sa chystá aj regulárna demoverzia prezentujúca samotnú hru. Táto však dorazí neskôr, no na všetky oznámené platformy.

Aby toho nebolo málo, počas prezentácie došlo aj na ukážku priamo z hrania, kde nechýba ani Lady Dimitrescu, ktorá Ethanovi, pravdepodobne, pripraví nejednu život ohrozujúcu situáciu.

Spolu s novinkami o Resident Evil Village prišlo aj na oznámenie Resident Evil Re:Verse, multiplayerový prídavok, ktorý obdrží každý jeden majiteľ nového dielu. Pôjde o graficky výrazne štylizované päťminútové deathmatch súboje v počte 6 hráčov a ak náhodou skonáte, vaša postava sa premení na niektorú známu biozbraň, ako napríklad Nemesis.

Bude však nutné zbierať kapsule s vírusom, pričom čím viac ich budete vlastniť, tým sa následne premeníte na silnejšiu biozbraň. Multiplayerových súbojov sa zúčastnia tie najznámejšie postavy z celej série, no a ak máte chuť si tento počin vyskúšať, môžete sa na tomto odkaze prihlásiť do uzatvoreného beta testu, ktorý sa bude konať budúci týdeň.

Okrem teaseru sa na oficiálnej stránke hry nachádza aj zopár screenshotov, ktoré dávajú lepšiu predstavu o grafickej štylizácii a nechýba ani obrázok s vyobrazenou vírusovou kapsulou. Nevieme ako vy, no my zatiaľ máme z Re:Verse veľmi zmiešané pocity.

Ďalšou novinkou bolo oznámenie spolupráce s Massive Entertainment, keďže do Tom Clancy’s The Division 2 zamieria v rámci osláv 25. výročia značky Resident Evil kozmetické doplnky. Udalosť nazvaná Tom Clancy’s The Division 2 x Resident Evil – 25th Anniversary Event odštartuje 2. februára a potrvá do 15. februára. Iba samotným prihlásením sa do hry počas tohto obdobia dostanete za odmenu ikonický kostým Leona S. Kennedyho z Resident Evil 2, no a zvyšné veci si budete musieť vybojovať.

V závere nechýbalo ani pár slov o animovanom seriáli Resident Evil: Infinite Darkness, ktorý si svoju premiéru odbije tento rok na Netflixe. Príbeh sa bude odohrávať niekoľko rokov po udalostiach Resident Evil 4, pričom dej sa bude zameriavať na samotnú zombie nákazu. V hlavných úlohách sa predstavia Leon Scott Kennedy a Claire Redfield. Presný dátum vydania zatiaľ, bohužiaľ, nie je známy.

Na záver tu máme ešte celý záznam Resident Evil Showcase, ak máte chuť pozrieť si celú prezentáciu pohromade.

Zdroje: Resident Evil Showcase, Resident Evil Re:Verse, GamesRadar+,

Komentuj!