Register

A password will be e-mailed to you.

Január je tu a s ním, okrem roku 2021, aj nová trojica titulov v rámci predplatného PS Plus. A ak bude platiť porekadlo, že ako na nový rok, tak po celý rok, nebudú mať predplatitelia PS Plus o prísun dobrých hier núdzu.

Začnime hrou, ktorá je určená majiteľom novej PlayStation 5. Na novej konzole si totiž budeme môcť zahrať titul Maneater, ktorý vyšiel v priebehu minulého roka. V tomto šialenom počine sa prevtelíme do samice žraloka, ktorá bude, samozrejme, žrať ľudí, čeliť nástrahám podmorského sveta, no najmä sa chce pomstiť rybárovi, ktorý ju ako mláďa znetvoril a navyše zabil jej matku. Zápletka je poriadne strelená, recenzie sa zhodujú, že titul je zábavný, takže za vyskúšanie bezpochyby stojí. Bohužiaľ, PS4 verzia, i keď existuje, nebude v tomto prípade dostupná, no ak do budúcna plánujete nákup PS5, hru si budete môcť a svojom účte aktivovať skrz webový store, prípadne cez mobilnú PlayStation aplikáciu.

Prejdime k titulom, ktoré s primárne určené pre PS4, no vďaka spätnej kompatibilite sú dostupné aj na PS5. V prvom rade tu máme záver aktuálnej trilógie dobrodružstiev Lady Croft. Reč je o Shadow of the Tomb Raider z roku 2018, v ktorom sa Lara musí vypraviť do Južnej Ameriky, aby sa vysporiadala s organizáciou Trinity a odvrátila mayskú apokalypsu. Záver trilógie síce väčšinou získaval v recenziách slabšie hodnotenia ako predchodcovia, no ak preferujete dobrodružnú časť nad tou akčnou, potom si prídete na svoje, ako napríklad aj náš Matty.

Posledným januárovým titulom je RPG od francúzskeho štúdia Spiders nazvané GreedFall. Výlet do alternatívneho 17. storočia sleduje putovanie hlavnej postavy menom De Sardet, ktorá musí dozerať na provinciu na ostrove Teer Fradee, avšak ešte dôležitejšou úlohou je nájsť liek na smrteľný mor Malichor. Titul sa tešil dobrým recenziám, hoci ambície vývojárov preraziť do AAA ligy sa naplniť nepodarilo. Štúdio však rozhodne talent má, no obmedzené finančné prostriedky a veľkosť tímu skrátka sú pri vývoji obmedzením. Napriek tomu si však GreedFall bezpochyby zaslúži pozornosť.

Prvá tohtoročná ponuka PS Plus titulov sa sprístupní v utorok, 5. januára, pričom čas na aktivovanie titulov v rámci svojej knižnice hier budete mať do 1. februára.

Zdroj: PlayStation.Blog

Komentuj!