Register

A password will be e-mailed to you.

Po viac ako roku si môžu ako slovenskí tak aj českí hráči oficiálne vyskúšať hernú platformu od Googlu s názvom Google Stadia.

Čisto cloudová herná streamovacia služba Stadia od Googlu pôvodne prišla na trh minulý rok v novembri. Jej prijatie bolo pomerne vlažné, hlavne vďaka niektorým nesplneným cieľom medzi inými sľubovaná kvalita streamovania alebo cenová politika. Stadia je totiž primárne založená na samostatnom kupovaní titulov, pokiaľ si neplatíte Pro úroveň, kde dostávate niektoré tituly zadarmo a môžete streamovať v 4K rozlíšení. Hernej službe pribudlo niekoľko bezplatných titulov, ako napríklad Destiny 2. Ak si Pro úroveň neplatíte, stále môžete streamovať vami zakúpené tituly v 1080p rozlíšení. Za rok sa služba dočkala mnohých vylepšení a akcií, napríklad niekoľkomesačné bezplatné obdobie Pro úrovne. U nás sa však bez VPN riešenia táto služba nedala využívať. I napriek tomu sme sa jej pozreli na zúbok v našom tematickom článku Aké je hrať cez streamovaciu službu Google Stadia?

Tomu je však koniec, pretože v decembri 2020 Google Stadia prichádza oficiálne na Slovensko a Česko, popri ďalších krajinách (Rakúsko, Maďarsko, Poľsko, Portugalsko, Rumunsko a Švajčiarsko). Na hranie vám stačí len Google účet a podporovaný mobilný telefón s operačným systémom Android (ich zoznam nájdete na tejto stránke). Podpora na iPhone má prísť neskôr, prostredníctvom webovej aplikácie. Hrať môžete aj na prehliadači Chrome, prípadne iných prehliadačoch, založených na Chromium jadre, ako napríklad nový Microsoft Edge. Na prehliadači si navyše môžete vybrať hranie s myšou a klávesnicou alebo Xbox One/PlayStation 4 ovládačom, a to ako bezdrôtovo alebo cez USB. Pre hráčov môže v decembri byť Stadia zaujímavá hlavne vďaka vydaniu očakávanej hry Cyberpunk 2077, ktorú je takto možné hrať bez náročného PC hardvéru či konzoly.

Zdroj: theverge

Komentuj!