Register

A password will be e-mailed to you.

Poľských autorov z CD Projekt Red zrejme netreba nijak špeciálne predstavovať. Snáď každý fanúšik moderných RPG hier pozná značku s názvom The Witcher, ktorá patrí medzi ukážku vývojárskej bravúrnosti (teda minimálne jej tretí diel, ktorý hráčov ohúril svojím audiovizuálnym spracovaním, kombináciou naratívneho rozprávania a zmysluplnej gameplay zložky, no a v neposlednej rade i kartovou hrou Gwent). V prípade Cyberpunku však tvorcovia vstúpili na neprebádané pole, nakoľko oceľové a strieborné meče odložili do archívnych vitrín, no a temný stredovek zamenili za hi-tech futurizmus v područí žiariacich neónových nápisov. Ako teda podľa prvých zahraničných recenzií dopadla niekoľkoročná práca rokmi ostrieľaných autorov? Môže Cyberpunk 2077 sláviť úspech, po ktorom by mali nasledovať nadpriemerné predaje?

Zatiaľ sa zdá, že sa máme na čo tešiť. Hoci nejde o bezvýhradne pozitívne reakcie, všeobecný konsenzus je taký, že sa novinka spadajúca do žánru komplexného akčného RPG vydarila. Mnohí chvália takmer všetko od spracovania prítomného sveta cez questy, až po akčnú linku, v rámci ktorej máte relatívne veľké množstvo diverzných možností (ostatne, samotné videá ukázali, že arzenál je skutočne bohatý). Najväčším kameňom úrazu je podľa všetkého technická stránka, kde je možné, že narazíte na množstvo bugov a chýb, pričom tie nezriedka ničia danú uloženú pozíciu alebo nedajbože postup hrou. Ešte pred spísaním najpodstatnejších celosvetových hodnotení môžeme upozorniť, že k recenzentom sa dostali výhradne PC verzie a preto za percentuálne hodnoty nebudeme dosadzovať konkrétnu platformu.

IGN Japan – 100% 

VG247 – 100% 

GamesRadar+ – 100% 

IGN – 90% 

GameSpot – 70% 

GamesBeat – 60%

Tak to vidíte, dámy a páni. I napriek niekoľkým odkladom a problematickému vývoju sa podarilo talentovaným tvorcom z CD Projektu získať úctyhodné hodnotenia, pričom metascore PC verzie je momentálne spriemerované na fantastických 91 percent. Len pre porovnanie možno upresniť, že The Wither 3: Wild Hunt získal na identickej platforme nádherných deväťdesiattri percent, takže Cyberpunk 2077 príliš nezostáva. Ostáva zodpovedať už len jedinú otázku. Pustíte sa do nočných potuliek naprieč neónovými ulicami Night City, v ktorom sa zločin, korupcia a kriminalita ocitli v rozpuku?

Komentuj!