Register

A password will be e-mailed to you.

Assassin’s Creed: Valhalla ako nový diel vlajkovej lode Ubisoftu vyšiel len pred pár dňami a teší sa vcelku pozitívnemu prijatiu. Záujem hráčov je dokonca oveľa väčší ako v prípade predošlej časti s podtitulom Odyssey, no PC hráčom trochu kazí radosť fakt, že verzia hry zakúpená prostredníctvom vlastného klienta Ubisoftu neobsahuje mnohými obľúbené achievementy.

Hlavný dôvod údajne súvisí s upgradom tradičného klienta Uplay na Ubisoft Connect. Dokonca bol na čas pozastavený i systém Uplay jednotiek, ktoré ste mohli získavať hraním a následne si za ne aktivovať rôzne odmeny, či zakúpiť vybrané tituly s menšou zľavou. Podľa vyjadrenia zástupcu tímu Ubisoft na oficiálnom fóre to každopádne vyzerá tak, že toto sa netýka len najnovšieho prírastku asasínskej série. PC verzie nových titulov Ubisoftu by už skutočne nemali obsahovať žiadne achievementy a mal by ich plne nahradiť systém výziev. Toto vysvetlenie je však podľa hráčov viac než problematické. Nedávno vydaný Watch Dogs: Legion (našu recenziu nájdete na tomto odkaze) ich totiž obsahuje a to isté platí aj o konzolových verziách Assassin’s Creed: Valhalla. Ak navyše zavítate na oficiálnu stránku Ubisoft Connect, v jednom z nižšie priložených obrázkov je vidieť, že klient Ubisoftu by mal obsahovať achievementy aj v prípade nového dielu série Assassin’s Creed. Majitelia PC zostáv sú teda znevýhodnení oproti zvyšku sveta a to sa im zákonite nepozdáva.

Uvidíme, ako na to v Ubisofte zareagujú, no dá sa očakávať, že fanúšikovia s priloženým vysvetlením len tak ľahko nezmieria. Recenziu na Assassin’s Creed: Valhalla už každopádne pripravujeme a môžete sa na ňu tešiť už čoskoro.

Zdroj: discussions.ubisoft.com

Komentuj!