Register

A password will be e-mailed to you.

Predajné balenie next-gen hardwaru od Sony už máme v redakcii (predstaveniu samotnej konzoly, vrátane launch hier sme sa venovali v tematickom špeciáli), a tak sme si pre vás pripravili zopár fotografií, aby ste vedeli, čo si 19.11.2020 prinesiete domov, respektíve vám to doručí kuriér, ak patríte medzi šťastlivcov, na ktorých sa dostalo z veľmi obmedzeného počtu dostupných konzol na našom trhu Nebudeme sa zdržovať, poďme rovno na vec.

V prvom rade tu máme obal, ktorý je na krabici, v ktorej je ukrytá samotná konzola, DualSense a ďalšie príslušenstvo. Na tomto obale je meniaca sa časť v závislosti od uhla, z ktorého sa na balenie pozeráte. Buď uvidíte štandardné PlayStation znaky, alebo motto, ktoré sa s konzolou PlayStation 5 spája, a teda “Play Has No Limits”. Po odstránení tejto časti sa dopracujete k samotnému baleniu, kde nájdete to, čo hľadáte. Alebo možno aj nie…

V obale je totiž ešte jedna vrstva, ktorá chráni konzolu a príslušenstvo, nakoľko je z tvrdeného viacvrstvového papiera. Táto časť nie je až tak zaujímavá, ak teda nerátame PlayStation logo na prednej strane.

Poďme však na hlavnú hviezdu, a teda PlayStation 5. Konzola, ako už ostatné bolo povedané, je vcelku rozmerná a určite nepatrí medzi malé zariadenia. To však vôbec nevadí, nakoľko PlayStation 5 vyzerá naozaj skvelo, hoci stredový panel mohol mať matnú povrchovú úpravu – tá by bola predsa len odolnejšia voči odtlačkom, nečistotám a škrabancom. Veľkosť však má súvislosť s chladením, vďaka čomu je konzola tichá a nehuláka, ako takmer všetky modely PlayStation 4.

Ako môžete vidieť, v porovnaní s PS4 Pro je PlayStation 5 podstatne väčšia, ale z môjho pohľadu i neporovnateľne krajšia. Áno, PS5 sa vám páčiť nemusí, ale aspoň konzola po stránke dizajnu vyvoláva nejaké emócie. S konzolou ladí aj gamepad DualSense, ktorý sa výborne drží a akonáhle ho zoberiete do rúk, už s vám nebude chcieť vrátiť k DualShocku 4. Na funkcie a vlastnosti sa však pozrieme v samostatnom článku. Oceňujem však prítomnosť USB-C konektora. Konečne!

Konzola PlayStation 5 je po dizajnovej stránke skrátka vydarený kus hardwaru a bude ozdobou každej obývačky, herne, pracovne, či detskej izby. Pre fanúšikom budú pekným bonusom i drobnosti, ako maličké PlayStation znaky, ktoré nájdete na vnútornej strane bočníc a spodnej strane gamepadu DualSense. Na nasledujúcich fotkách si ešte môžete pozrieť prednú a zadnú stranu, a tým pádom výbavu vstupov a výstupov. Jediná vec, ktorá zamrzí je, že konzola nemá optický výstup na zvuk, PlayStation 4 a PlayStation 4 Pro ten výstup mali, i keď na PlayStation 4 Slim taktiež absentoval, no tam to, pravdepodobne bolo kvôli veľkosti a ušetreniu nákladov. Každopádne, táto fotogaléria je iba začiatkom, viac o PlayStation 5 a dostupných launch tituloch už čoskoro.

Komentuj!