Register

A password will be e-mailed to you.

Zakončenie príbehovej línie Dark Heart of Skyrim trvajúcej celý rok sa blíži. Po menších rozšíreniach skupinových dungeonov a masívnej expanzii Greymoor sa dostávame do mesta Markarth.

Zenimax sa pri ich populárnej MMO The Elder Scrolls Online odpútal od vydávania náhodných expanzii, ktoré pridávajú nový región, a začal vytvárať takzvané “rok dlhé príbehy”. V tomto modeli servíruje ročne dve veľké príbehové kapitoly/zóny a niekoľko malých rozšírení, ako napríklad dungeony. Momentálne zakončuje príbeh veľmi známej oblasti Tamrielu: Skyrimu, a to v rozšírení Markarth. Ak ste jeden z mála ľudí, ktorí ešte nemali šancu vyskúšať jednu z najpopulárnejších RPG všetkých čias Skyrim, Markarth je najzápadnejšie mesto tohto regiónu. Vyznačuje sa svojou kamennou architektúrou, ktorú vybudovala už zaniknutá rasa trpaslíkov. Podľa videa ukazujúceho hrateľnosť vyzerá toto mesto ako obliehané a pravdepodobne sa nachádza v strede upírskeho konfliktu, ktorý nadväzuje na príbeh z expanzie Greymoor (našu recenziu nájdete na tomto odkaze).

Z hľadiska obsahu sú potvrdené dve veľké samostatné zóny, podobne ako pri Greymoore, jedna na povrchu a jedna pod zemou: región zvaný Reach (v ktorom sa mesto Markarth nachádza) a jaskynný systém Arkthzand. Očakávať môžete množstvo vedľajších questov, postáv a lokalít. Kúpou a hraním expanzie získate nové odmeny ako napríklad sety výzbroje a zberateľské objekty. Staršiu sólo arénu Maelstrom taktiež dopĺňa nová menom Vateshran Hollows. Expanzia stojí 2000 korún hernej meny v obchode priamo v hre, pričom si viete zakúpiť aj 4000 korunovú zberateľskú ediíciu, obohatenú o exkluzívne domáce zvieratko, koňa a XP zvitkov pre vašu postavu. Markarth je dostupný pre Windows PC a macOS a 10. novembra 2020 príde aj na Xbox One a PlayStation 4.

Komentuj!