Register

A password will be e-mailed to you.

Portál GOG.com opäť po nejakom čase ponúka k dispozícii zdarma kvalitnú, nevšednú hru, ktorú sa rozhodol uvoľniť pri príležitosti 20. výročia vzniku prvého dielu tejto série. Tentokrát ide o slávnu stratégiu Europa Universalis 2 od švédskeho štúdia Paradox Interactive, ktorému mimo iné môžeme na vrub pripísať také značky, ako Hearts of Iron, či Crusader Kings.

Europa Universalis 2 je, rovnako ako Crusader Kings, či Hearts of Iron, historická stratégia, v ktorej sa postavíte do čela akéhokoľvek národa (k dispozícii máte na výber vyše 500 národov) vtedajšieho sveta v období rokov 1419 až 1820. Zároveň máte možnosť sústavne prepisovať dejiny a teda napríklad sa postaviť čelo osmanskej ríše a podrobiť Európu, či ako mocný český kráľ dobyť Viedeň. Alternatívne dejiny budete následne tvoriť prostredníctvom pokročilého a prepracovaného systému diplomacie, štátnej správy, vojen, či kolonizácie nových území. K dispozícii máte prakticky celý svet, až na oblasti, ktoré neboli hlbšie preskúmané do roku 1820.

Hru môžete získať na tomto odkaze. Akcia bude trvať už len po dobu dvoch dní, takže ak ju náhodou máte nejaký čas v hľadáčiku, s aktiváciou určite neotáľajte. Navyše stojí za to dodať, že pri príležitosti 20. výročia sú všetky časti série vo veľkých zľavách na Steame. A aby to nebolo málo, štvrtý diel si môžete aktuálne zahrať na Steame zdarma, a to ešte po dobu troch dní.

Komentuj!