Register

A password will be e-mailed to you.

Štúdio Bloober Team iste nie je neznáme fanúšikom hororových adventúr. Na konte má totiž krem jednej z najúspešnejších hororoviek tohto desaťročia, Layers of Fear, aj pozoruhodnú cyberpunk hororovú adventúru Observer, či hernú adaptáciu found footage filmu Blair Witch. Od mája tohto roku však už vieme, že štúdio usilovne pracuje na novom projekte, ktorý nesie jednoduchý, avšak maximálne výstižný názov The Medium.

V tejto novinke sa totiž ujmeme roly ženy menom Marianne, ktorá ako veľmi senzitívne médium (človek, prostredníctvom ktorého je umožnené komunikovať s duchmi) bude mať schopnosť cestovať medzi dvoma svetmi – svetom duchov a svetom smrteľníkov. Ako hráči v koži Marianne sa teda budeme striedavo pohybovať medzi oboma ríšami, pričom tento koncept bude s najväčšou pravdepodobnosťou tvoriť kostru celej hrateľnosti. Či sa tento nápad bude vo výsledku podobať tomu po prvýkrát predstavenému v hre Silent Hill: Origins, kde sa medzi dimenziami premiestňovalo prostredníctvom zrkadiel, alebo vôbec, ako bude tento koncept vo výsledku fungovať, nie je vôbec isté. Mierne by tomu mohol nahrávať výber Akiru Yamaoku za jedného z hlavných komponistov soundtracku.

V každom prípade, vývojári z Blober Team pred pár dňami zverejnili “Release Date trailer” v ktorom okrem už zmieneného dátumu vydania tvorcovia ukázali mrazivo pôsobivé herné lokality a predstavili ukážku jednej zo skladieb od Arkadiousza Reikowského. Dátum vydania nakoniec pripadá na 10. decembra tohto roku, pričom titul by mal vyjsť na platformy PC, Xbox Series X/S a malo by sa jednať o časovú exkluzivitu.

Komentuj!