Register

A password will be e-mailed to you.

Séria Silent Hill patrí všeobecne medzi najobľúbenejšie a najkultovejšej hororové série všetkých čias. No aj napriek tomu, pôvodné štyri diele z dielne Konami nie sú k dispozícii v žiadnom z internetových obchodov, či online klientov a donedávna absentovala možnosť ich legálne zohnať v našom regióne. Práve z tohto dôvodu, a v kombinácii so skutočnosťou, že táto správa nebola dopredu nijak ohlásená, všetkých fanúšikov prekvapila skutočnosť, že štvrtý diel s podtitulom The Room aktuálne na platforme GOG.

Len nedávno sme vás informovali, že firma Konami ponúkla na GOGu staršie časti série Metal Gear a teraz sme sa zo strany Konami dočkali ďalšieho prekvapenia. Silent Hill 4: The Room, ktorý vyšiel v roku 2004 na PlayStation 2, Xbox a PC nebol svojho času recenzentmi príliš vychvaľovaný, predovšetkým kvôli lineárnejšiemu level dizajnu, opakovaným lokalitám a neohrabanému ovládaniu na PC. Avšak, aj napriek týmto skutočnostiam zostáva nesporným faktom, že štvrtý diel je poslednou časťou série s tradičnými statickými kamerami a niektorými hernými mechanikami, ak neberieme do úvahy odbočku s názvom Origins.

A dokonca aj fanúšikovia série túto poslednú časť z dielne Konami často prehliadajú, pričom však v mnohých ohľadoch ide o najstrašidelnejší Silent Hill. Kritikmi často spomínaný obmedzený inventár, líšiaci sa od predchádzajúcich častí, iba vhodne zvyšuje pocit ohrozenia, keď sa hlavný hrdina Henry Townshend dostane do problémov. Zvláštny byt, zabezpečený reťazami je jeho jediným bezpečným útočiskom, ale postupne si hráč uvedomuje, že sa to mení a ani tam nie je v bezpečí. Ten pocit, že už neexistuje žiadna istota a hlavný hrdina nevie čomu čelí, je pritom základom každého dobrého hororu. Celej sérii, takže aj štvrtému dielu sme sa svojho času venovali v tomto našom špeciálnom článku.

GOG verzia Silent Hill 4 The Room ponúka podporu vysokého rozlíšenia a cutscény s rýchlosťou 30 snímok za sekundu, čo je vylepšenie oproti pôvodným 15 snímkov za sekundu. Zakúpiť si ju môžete za prijateľnú cenu 9.99 €, pričom spolu s fanúšikmi série veríme, že sa dočkáme aj zvyšných, starších dielov.

Komentuj!