Register

A password will be e-mailed to you.

September je za nami a spolu so začiatkom ďalšieho mesiaca prichádza i naša pravidelná rubrika, v rámci ktorej sa pozrieme na nadchádzajúce herné tituly. Terajšie ročné obdobie je poriadne nabité, takže sa rozhodne máte na čo tešiť.

Herná jeseň plná atraktívnych titulov je konečne tu, čo znamená, že v októbri vychádza kvantum rôznorodých počinov. Najbližších tridsať dní si vyberie snáď každý hráč, nakoľko je na zozname futuristický akčný open world, Battle Royale projekt, návrat detského hrdinu z čias konzol PlayStation a dokonca v samotnom závere i jeden mrazivý horor k Halloweenu. Konkrétne ktorých hier sa teda v októbri dočkáme?

 

Super Mario Bros. 35
Žáner: Battle Royale
Platformy: Nintendo Switch
Vývojári: Arika 
Dátum vydania: 01. 10. 2020

Verte alebo nie, legendárny herný Mario je takmer druhýkrát dospelý. Nedávno totiž oslávil tridsaťpäť rokov svojej existencie, pričom Nintendo takéto jubileum patrične oslávilo. Vydalo niekoľko exkluzívnych titulov, ktorých predaj bude v jednom momente kompletne stopnutý (aspoň podľa slov zástupcov japonskej firmy). Jedným z takýchto projektov je aj Super Mario Bros. 35. Ide o unikátne spojenie klasickej hrateľnosti videoherného inštalatéra a Battle Royale režimu.

Ako je však možné zdanlivo nezlučiteľné prvky zlepiť vo fungujúcu jednotku? V Super Mario Bros.35 sa snažíte pokoriť tradičné levely z originálneho titulu s rovnomenným názvom… akurát sa o to isté snaží ďalších tridsaťštyri hráčov. Vašou úlohou je byť rýchly, zbierať mince a posielať k hrajúcim súperom pasce, aby ste im prechod konkrétnou úrovňou, čo možno najviac znepríjemnili. V prípade, že ste posledný, budete vyhodený do inej úrovne a, samozrejme, s ďalšími hráčmi. V prípade, že vás podobný koncept láka, s vyskúšaním príliš dlho neotáľajte. Ešte môžeme zmieniť, že z traileru sa zdá, že by mohlo ísť o skutočne adrenalínovú záležitosť, ktorá preverí hráčske reflexy a súťaživosť. Každopádne, počin bude dostupný iba do 31. marca 2021, kedy budú jeho servery vypnuté. Tak na čo ešte čakáte? Staňte sa najlepším Mariom spomedzi všetkých.

Crash Bandicoot 4: It’s About Time
Žáner: Skákačka
Platformy: PlayStation 4, Xbox One
Vývojári: Toys for Bob
Dátum vydania: 02. 10. 2020

Áno, toto oranžové stvorenie je späť na hernej síce, pričom konečne prichádza s oficiálnym pokračovaním. Niežeby tituly s Crashom v hlavnej úlohe pominulé roky nevychádzali, avšak diel s poradovou číslovkou tri vyšiel ešte v období prvých konzol PlayStation. Presnejšie sa písal rok 1998, keď dnes už svetoznáme štúdio Naughty Dog vydávalo trojku s podtitulom Warped, kde herný neposedník spolu so svojou sestrou Coco cestoval naprieč časom a priestorom.

Pred pár rokmi vzbudil veľký záujem o značku plnohodnotný remake N. Sane Trilogy, pričom ten bol portovaný aj na osobné počítače alebo Nintendo Switch. Práve verziu pre hybridné platformy malo na starosti štúdio Toys for Bob, ktoré aktuálne pod hlavičkou vydavateľstva Activision vypúšťa do sveta štvrtý diel s názvom It’s About Time. Ten má ponúknuť rovno stovku unikátnych úrovní, ktoré sú údajne náročnejšie, než čokoľvek, čo v rámci tejto značky vyšlo. Budete si musieť pripraviť pevné nervy a vydať zo seba maximum, keďže terajšie levely vyžadujú maximálnu koncentráciu, um na hranie a šikovnosť. Rozhodne pôjde o výzvu a z dostupných prezentácií to vyzerá tak, že sa konečne po rokoch dočkáme kvalitného pokračovania, v ktorom zbierame sladkasté ovocie Wumpa a snažíme sa vyhnúť zeleným krabičkám s nápisom Nitro.

 

Star Wars: Squadrons
Žáner: Letecký simulátor
Platformy: PC, PlayStation 4, Xbox One
Vývojári: Motive Studios 
Dátum vydania: 02. 10. 2020

Spoločnosť EA opätovne prináša hráčom zaujímavý projekt z obľúbeného Star Wars univerza. Po fantastickom úspechu, ktorý zažila hra Star Wars Jedi: Fallen Order (označovaná za jednu z najlepších variácií na Souls žáner) od Respawn Entertainment, prichádza na rad plnohodnotný letecký simulátor. Síce na ňom pracujú menej známi tvorcovia z Motive Studios (spoluautori kontroverzného Battlefrontu II), trailery však lákajú na stopercentnú imerziu a divoké boje v rozbúrenom vesmíre. 

Ak sa aspoň trochu orientujete v dianí Hviezdnych vojen, zasadenie a frakcie netreba zložito predstavovať. V rámci novinky Squadrons sa budete môcť vteliť ako do kože rebelských pilotov, tak aj do uniform démonického Impéria. Titul má ponúknuť ako príbehový režim, tak aj online módy, na ktoré je primárne orientovaný. Nepôjde pritom o celkom simplicitnú záležitosť, keďže sa na celé dianie dívate priamo z kokpitu pomyselného vesmírneho tátoša. Dočkáme sa teda ďalšej kvalitnej Star Wars hry? Dúfajme…

 

Watch Dogs: Legion 
Žáner: Open world akcia 
Platformy: PC, PlayStation 4, Xbox One
Vývojári: Ubisoft Toronto
Dátum vydania: 29. 10. 2020

Francúzski Ubisoft pokračuje vo svojej modernej variácii na žáner akčných hier z otvoreného sveta. Na obrazovky monitorov sa vracia značka Watch Dogs, ktorá bola v dobách svojej prvotiny temnou hi-tech záležitosťou, kde ste bojovali proti zločinu a využívali k tomu rôzne vymoženosti. Pokračovanie sa nieslo v značne uvoľnenejšom duchu, pridal sa humor, avšak gameplay jadro zostalo zachované – stále ním bolo hackovanie, strieľanie a jazdenie. Trojka pravdepodobne množstvo noviniek neprinesie, no má jedno eso v rukáve.

V novom Legion budú k dispozícii desiatky a desiatky hrateľných charakterov. Od údržbárov, cez vojakov, policajtov, nevtipných hipsterov, nájomných vrahov alebo starých babičiek. Ovládateľný bude takmer každý obyvateľ okupovaného Londýna, čo znie ako fantastická, pokroková a nevídaná myšlienka, no jej prevedenie do praxe je veľmi otázne. Každopádne, fanúšikovia by sa mali dočkať tradičnej hernej náplne, ktorá zahŕňa všetko, čo majú radi z predošlých dielov. Tí ostatní sa môžu pripraviť na futuristickejšie Saints Row, akurát predsa len o niečo umiernenejšie. 

https://www.youtube.com/watch?v=mqh4BX8-VR4%MCEPASTEBIN%

The Dark Pictures Anthology: Little Hope
Žáner: Adventúra
Platformy: PC, PlayStation 4, Xbox One
Vývojári: Supermassive Games
Dátum vydania: 30. 10. 2020

Na záver tu máme ideálnu záležitosť k ponurým jesenným večerom. Štúdio Supermassive Games v spolupráci s Bandai Namco Entertainment prináša druhý samostatný diel svojej Dark Pictures Anthology ságy. Po oceánskom Man of Medan prichádza zakliate mestečko čarodejníc. Zasa raz pôjde o kratšiu záležitosť plnú desu, obstojných hereckých výkonov a dilematických rozhodnutí. 

V prípade, že neviete, ide o interaktívnu adventúru, ktorá má formu filmového diela spadajúceho do žánru horor. Dark Pictures Anthology v sebe zahŕňa zdanlivo nesúvisiace príbehy, ktoré ponúkajú intenzívny zážitok. Ten dokonca umožňuje kooperáciu niekoľkých hráčov, čiže si celé dobrodružstvo môžete užiť v sprievode známych. Ak holdujete podobným projektom, na poslednú októbrovú noc si nič neplánujte. Čaká vás mystikou zahalené tajomstvo, v ktorom jestvuje iba málo nádeje na prežitie. 

https://www.youtube.com/watch?v=0WEDMulICUA%MCEPASTEBIN%

A to sú najhorúcejšie tituly, ktoré nám súčasný október ponúkne. Ak by ste sa ešte zaujímali, môžeme spomenúť, že sa dočkáme i Leisure Suit Larry: Wet Dreams Dry Twice. Ide o pokračovanie modernej iterácie známeho virtuálneho smilníka. Za zmienku nepochybne stoja i nové športové ročníky FIFA a NHL, definitívna edícia legendárnej stratégie Age of Empires III, či Amnesia: Rebirth. Október je jednoducho naozaj bohatý a vyberie si nepochybne každý. Máte svojho favorita aj vy? 

Komentuj!