Register

A password will be e-mailed to you.

Nezávislé čínske štúdio Just Add Oil Games a ich vydavateľ Excalibur Games nám ešte pred rokom priniesli neobyčajný adventúrny titul Road to Guangdong. Ten je už teraz dostupný v plnej verzii na Xbox One a Nintendo Switch, pričom na PC by mal už čoskoro opustiť status Early Access.

Primárny koncept humoristického, až budgetového titulu Road to Guangdong je vcelku jednoduchý. Spolu so svojou babkou musíte cestovať starým rodinným autom za vašimi príbuznými. Auto je však v zlom technickom stave a je preto dôležité, aby sa vám úplne nerozpadlo, pokiaľ neobehnete všetky návštevy. Preto musíte sporiť, aby vám vyšli peniaze za opravy na celú cestu. Náhradné diely si často obstarávate len na vrakoviskách.

Väčšinu času hry strávite v samotnom aute, ale okrem občasného vyhýbania sa iným vozidlom a zatáčania sa nemusíte o nič starať, okrem toho, aby sa vám neprehrial motor. Po ceste miestami narazíte na čerpacie stanice, ktoré slúžia ako checkpointy a zároveň ako miesto, kde si je možné si doplniť benzín a olej, vymeniť súčiastky a predať predmety. Tie je možné nájsť na vrakoviskách. Vzhľadom k tomu, že u seba môžete mať náhradné diely, je možné vaše auto na cestách i opravovať. V tom prípade stačí kliknúť na súčiastku, ktorú chcete vymeniť a následne vybrať novú z vášho inventára. Adventúrne prvky sú obsiahnuté v občasných lineárnych dialógoch.

Oficiálne je Road to Guangdong dostupný na platformách Xbox On a Nintendo Switch od 28. augusta 2020, pričom plná verzia by mala na PC doraziť už zajtra, teda 4. septembra 2020.

Komentuj!