Register

A password will be e-mailed to you.

Relatívne mladé štúdio Thunder Lotus Games je určite viacerým hráčom známe ako tvorca dvojice dvojrozmerných akčných počinov: fantasy plošinovky Sundered z roku 2017 a vikingskej bojovky Jotun z roku 2015. Tie sa svojho času zaradili medzi najpopulárnejšie tituly vtedajšej indie scény.

Najnovší titul od tohto štúdia, Spiritfarer je opäť 2D počinom, žánrovo definovateľným ako plošinovka s prvkami adventúry. Spiritfarer sa bude zaoberať témou zomierania, odohrávajúc sa v melancholickom posmrtnom medzi-svete. V úlohe prievozníčky Stelly budete mať za cieľ vybudovať loď, skúmať tamojší svet a starať sa o svojich duchov-priateľov, zatiaľ čo sa s nimi budete plaviť po mystických moriach. Na konci týchto morí sa totiž nachádza brána do posmrtného života. Hra obsahuje množstvo aktivít, ktorými sa budete môcť zaoberať: od farmárčenia a rybárčenia, až po dolovanie a crafting.

Počas tejto neobyčajnej púte budete hľadať zdroje, pomocou ktorých si zlepšíte a spevníte konštrukciu vašej lode, prípadne sa vám môže naskytnúť možnosť obdarovať vašich pasažierov. Navštívite množstvo unikátnych lokácii, pričom budete mať možnosť kooperácie, v ktorej sa druhý hráč chopí úlohy akéhosi kocúra Daffodila.

Spiritfarer vyšiel nečakane včera, teda 18. augusta 2020 a to na platformy PC, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch. No a podľa všetkého stojí za pozornosť, nakoľko recenzie sú mimoriadne priaznivé. Dáte šancu tomuto netradične ladenému titulu?

Komentuj!