Register

A password will be e-mailed to you.

S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl bol svojho času obrovským hitom. Plánovalo sa aj priame pokračovanie s číslovkou dva, avšak nedopadlo to podľa predstáv. Našťastie, značku zrejme oživí Microsoft.

Štúdio GSC Game World nám po dlhom čakaní skutočne prinesie pokračovanie série S.T.A.L.K.E.R. Opäť by malo ísť o atmosférickú FPS s prvkami hororu a RPG. Najambicióznejší projekt z ruskej dielne tak pokračuje po roku od prerušenia tvorby a hlási návrat do Zóny.

Spolu s týmto oznámením sa prezentuje aj oficiálnym trailerom, ktorý zachytáva to čo nás v hre čaká. Opäť sa pozrieme do mesta duchov Pripyat plného anomálií, podzemných bunkrov, opustených budov, či okolitých lesov. Zážitok bude oživovať hneď niekoľko frakcií, mutantov a NPC postáv, ktoré prevezme pod kontrolu umelá inteligencia A-Life 2.0. Hra sa bude vyznačovať mnohými spontánnymi udalosťami, z ktorých mnohé ani nemusíte vidieť na vlastné oči, ale napriek tomu budú prebiehať.

Aj keď zatiaľ nebol uvedený dátum vydania, hra bude dostupná na platformách Xbox Series X a PC, pričom majitelia konzol Xbox si ju zahrajú o niečo skôr.

Komentuj!