Register

A password will be e-mailed to you.

Ešte v prvej polovici súčasného roku nikto netušil, že nedôjde k tradičnej E3 akcii, kde štúdiá predstavujú svoje projekty, oznamujú sa nové hry, kolaborácie, konzoly a všetko podstatné z tejto sféry. Žiaľ, zaúradoval nebezpečný vírus a okrem početného odkladania hier došlo i k zrušeniu väčšiny veľkých herných prezentácií. To každopádne nezastavilo známe vydavateľské štúdio Devolver Digital, ktoré je známe svojou bizarnosťou na podobne ladených eventoch. Autori tentokrát priniesli originálu hru, ktorá je virtuálnou náhradou za E3 konferenciu.

Ide o spoluprácu Devolver Digital a poľských autorov z Flying Wild Hog (súčasní tvorcovia náramne násilnej série Shadow Warrior), ktorí sa zhostili vyvíjania nevídaného projektu menom Devolverland Expo. Ide o FPS záležitosť, ktorá je založená na prehľadávaní uzavretého komplexu, v ktorom by sa odohrávala obrovská a vlastne najdôležitejšia herná udalosť roka. Nájdete tu stánky s tričkami a merchandise predmetmi, pútače, tematické sekcie, ktoré sa venujú konkrétnym hrám a dokonca narazíte na nebezpečného bossa, či zberateľské predmety (odmena za ich hľadanie je ale sklamaním).

Bez akýchkoľvek argumentov ide o unikátnu formu odprezentovania nadchádzajúcich hier, od ktorej by si konkurenční autori mohli brať príklad. Hrateľnosť je, samozrejme, jednoduchá, no nájdete tu mnoho zábavných odkazov i protivníkov v podobe strážnych dronov. Tých “zabíjate” originálnym spôsobom a to pomocou odpaľovača tričiek, ktorý je podobne efektívny ako brokovnica (len nie tak brutálny a uspokojujúci).

Cestujete pritom od jednej búdky k druhej, kde sledujete množstvo trailerov na čoskoro vychádzajúce projekty (Carrion) alebo vzdialené hry budúcnosti (Shadow Warrior 3). Celú záležitosť pritom môžete prejsť približne do jednej a pol hodiny, pochopiteľne so získaním všetkých achievementov, čo poteší početných zberateľov. V prípade, že sa chcete originálne zabaviť a pozrieť sa na možnú budúcnosť herných prezentácii, Devolverland Expo si stiahnete priamo prostredníctvom Steamu. Čo si myslíte o podobnom titule, ktorý slúži na prezentáciu noviniek? Podeľte sa s nami o svoje názory prostredníctvom dostupných komentárov.

Komentuj!