Register

A password will be e-mailed to you.

Väčšina z vás už iste počula o sérii, pôvodne stolných “gothic-punkových” hier, Vampire: The Masquerade. Tie sa neskôr dočkali dvoch adaptácií: prvej v roku 2000, nesúcej názov Vampire: The Masquerade – Redemption a neskôr napokon slávneho RPG titulu z roku 2004, Vampire: The Masquerade – Bloodlines.

Ešte v marci minulého roku bolo oznámené pokračovanie tohto kultového počinu, ktorý mnohí, najmä starší hráči, považujú za jeden z vrcholov RPG žánru. Pokračovanie, Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 nemá doteraz oznámené dátum vydania a k tomu navyše nie je ani predmetom tohto článku. Našim cieľom je vám tu predstaviť skôr menej známe pripravované tituly z tohto nevšedného univerza.

Ako prvý stojí za zmienku vizuálna novela Vampire: The Masquerade – Shadows of New York od vývojárov z Draw Distance. Tej by sme sa mali dočkať v treťom štvrťroku 2020. Ide o nepriame pokračovanie, respektíve stand alone expanziu hry Vampire: The Masquerade – Coteries of New York, ktorá vyšla na PC koncom minulého roku. V nej ste sa ujali role práve zrodeného newyorského upíra a vašou prvoradou úlohou bolo prispôsobiť sa novému, temnému životu. Na výber ste mali tri postavy, patriace ku klanom Ventrue, Toreador a Brujah. Každá postava mala svoje špecifické schopnosti a unikátne dialógy.

Shadows of New York bude nie len tematicky odlišný, ale ponúkne aj odlišné možnosti. V tejto časti od rovnakého štúdia sa tentokrát ujmete úlohy člena upírskeho klanu Lasombra, takže odpadáva možnosť zvoliť si vlastný klan. Vašou primárnou úlohou bude vyriešiť záhadnú smrť vodcu newyorského klanu Anarchov. Počas tohto vyšetrovania sa však vaša postava bude musieť vyvarovať chýb a naučiť sa orientovať v pavučinách intríg jednotlivých upírskych klanov. Celé to vyšetrovanie bude zrejme pascou, ktorá je súčasťou nekonečného boja klanov o moc. Znalosť predchádzajúceho dielu by nemala byť potrebná. Metropolu na americkom východnom pobreží budete skúmať očami iného etablovaného upíra, vydáte sa na iné miesta a stretnete nové, ale aj povedomé tváre.

Okrem spomínaných titulov sa v priebehu nasledujúcich rokov dočkáme ešte ďalších pozoruhodných počinov. Patria medzi ne napríklad dve pripravované textové adventúry Vampire: The Masquerade — Parliament of Knives a Night Road, očakávané najskôr v roku 2021. V rovnakom čase by takisto malo vyjsť RPG Vampire: The Masquerade – Swansong od štúdia Big Bad Wolf, ktoré má na konte napríklad adventúru The Council. V minulosti sme už o ňom písali v tomto článku a najnovšie prikladáme i prvý trailer z udalosti Nacon Connect, hoci o hre toho veľa nepovie.

Komentuj!