Register

A password will be e-mailed to you.

Kto by to bol povedal, že séria Worms tento rok oslavuje štvrťstoročie. Áno, legendárna séria sa po prvý raz objavila už pred 25 rokmi, pričom za ostatnú dobu vyšlo viac ako dvadsať hier. Zatiaľ posledná, Worms W.M.D uzrela svetlo sveta v roku 2016 a mimo iné uspela i v našej recenzii. Doba sa však mení, a tak ja načase skúsiť niečo nové.

Worms bola vždy ťahová hra, kde sa v časovom limite bolo nutné rozmyslieť ako a na koho zaútočiť. Následne mal svoj priestor nepriateľ, až pokiaľ jedna zo strán neprišla o všetkých svojich červov. Mladšie ročníky možno značke neholdujú, no ide o veľmi zábavný počin a oceňovaný. Po prvý raz v histórii sa však dočkáme radikálnej zmeny, ktorý úplne zmení rokmi zaužívanú hrateľnosť.

Novo oznámené pokračovanie nazvané Worms Rumble sa totiž z taktického ťahového žánru presunie k hitu dnešnej doby – Battle Royale. Novinka bude tým pád real-time a na v sérii doposiaľ najrozľahlejších mapách bude o víťazstvo bojovať až 32 hráčov. Hra je oznámená pre PC, PlayStation 4 a PlayStation 5, pričom k dispozícii bude online cross-play medzi všetkými platformami. Návrat hlásia kultové a fanúšikmi obľúbené zbrane, no chýbať nebudú ani novinky.

Pri vydaní budú dostupné režimy Deathmatch, Last Worm Standing solo a squad. Oznámené boli sezónne eventy, denné a komunitné výzvy, no i takzvaný The Lab, kde bude možné experimentovať s novými hernými mechanikami a zbraňami. Opomenúť nemožno ani customizáciu, ktorú budete vykonávať za pomoci získaných XP bodov a in-game meny. K dispozícii budú rôzne skiny na zbrane, oblečenia, doplnky, či emócie a tance. Autori už teraz dávajú fanúšikom jasnú správu o tom, že oznámený obsah je iba začiatkom, takže neskôr pribudnú nové mapy, predmety na prispôsobovanie, a tak ďalej.

Ak by ste mali záujem Worms Rumble vyskúšať ešte pred vydaním, už onedlho sa uskutoční beta test, do ktorého sa možno prihlásiť. Testovanie sa uskutoční v dátume 15. až 20. júl, pričom prihlásiť sa možno za pomoci formulára, ktorý nájdete nižšie.

Worms Rumble Steam Beta Sign Up

Thanks for your interest in signing up to the Worms Rumble Steam Beta! We just need to take a few details to help us better understand the Worms audience and help improve the game. By signing up to the Worms Rumble Beta programme, you agree that we can message you with details of the Beta and how to take part.

Zatiaľ však nevieme to najdôležitejšie – dátum vydania. Team17 však podľa všetkého chcú najskôr získať odozvu z beta testu, aby po prípadných pripomienkach od hráčov mali dostatok času na zapracovanie úprav do hry. Akonáhle sa o hre dozvieme viac, budeme vás, samozrejme, informovať.

Zdroj: tlačová správa

Komentuj!