Register

A password will be e-mailed to you.

České štúdio Zima Software, založené Martinom Zimou v roku 1995 sa preslávilo, predovšetkým v našom stredoeurópskom regióne, svojou slávnou sériou Polda. Starší z vás určite vedia, aký svojho času táto, na prvý pohľad nenápadná, humorne ladená adventúrka spustila taký ošiaľ. Čiastočne to však bolo spôsobené domácou, lokálnou produkciou a známymi postavami českého verejného života, ktoré si tvorcovia najali ako dabérov do svojej hry.

No aj napriek týmto skutočnostiam, ktoré mohli byť plusom maximálne pre domáceho hráča, určité objektívne kvality tejto sérii sa nikdy nedali uprieť. Či už šlo o nezvyčajný, absurdný humor, alebo na svoju dobu neobvykle detailnú a prepracovanú 2D grafiku, Polda patril medzi nadpriemerne kvalitné kúsky vtedajšej domácej tvorby.

Od vydania prvého dielu ubehlo už viac ako dvadsať rokov a od toho momentu vyšlo viac než šesť dielov dielov, pričom ten posledný diel, Polda 6, vyšiel v roku 2014. Našu recenziu na Steam verziu si inak môžete prečítať na tomto odkaze. Od toho momentu sa štúdio viac-menej odmlčalo a nebolo isté, čo bude so sériou ďalej. Až aktuálne pred pár dňami štúdio ohlásilo crwofundingovú kampaň na vývoj Poldu. Zbierka aktuálne o vyše 100% prekročila výšku stanovenej sumy, takže je už isté, že nového Poldu sa jedného dňa dočkáme. Pokiaľ aj napriek tejto skutočnosti chcete tvorcov podporiť, môžete tak učiniť na tejto stránke.

O hre zatiaľ nie sú známe bližšie informácie ani dátum vydania. Známa je zato skutočnosť, že hlavný hrdina, ktorého bude opäť dabovať český herec Luděk Sobota, sa vydá Celebritycon, stretnutie najväčších celebrít sveta. Tam bude riešiť prípad tajomného mimozemského stroja. Už len z tejto skutočnosti môžeme vydedukovať, že o klasické propriety série nebude núdza.

Komentuj!