Register

A password will be e-mailed to you.

Microsoft sa rozhodol zrušiť a úplne vypnúť svoju streamovaciu platformu Mixer. Deifinitívne sa tak stane 22. júla 2020.

Ak ste fanúšikom Fortnite, určite poznáte Tylera Belvinsa, skôr známeho pod nickom Ninja. Ten patril medzi top streamerov na platforme Twitch, no už hodnú chvíľu ho tu nenájdeme. Dôvodom bol exkluzívny kontrakt v hodnote desiatok miliónov s platformou Mixer od Microsoftu. Avšak ani toto zdá sa nepomohlo a po roku Mixer končí. Oficiálnym dôvodom je priveľký náskok Twitchu, YouTube a Facebooku ako streamovacích platforiem.

Microsoft tak uznáva porážku a presne 22. júla 2020 skončí svoju prevádzku. Partnerov a samotných streamerov presunie na Facebook Gaming. Phil Spencer to potvrdil a dodal, že mesačné čísla “popularity” jednoducho nestačia na konkurenciu. Spojenie s Facebookom malo však aj strategické dôvody. Dlaždí sa takto cesta pre xCloud, ktorý sa pripravuje. Jeho hlavným nosným celkom by sa mal stať nový Xbox a dostanete ho k Xbox Game Pass. Microsoft verí, že takto nastavená ponuka by mala poraziť službu Stadia od Googlu. A to aj vďaka presunu používateľov z Facebook Gaming, práve skrz spojenie s Mixerom.

No a čo sa týka Ninju, ten sa zrejme vráti na Twitch ak sa rozhodne nepresedlať na Facebook Gaming. Oficiálne vyjadrenie však nie je k dispozícii.

Komentuj!