Register

A password will be e-mailed to you.

Crasha Bandicoota pozná snáď každý. Kto nehral prvý diel, prípadne jedno z jeho pokračovaní, tak o tejto sérii minimálne určite počul. Po dlhej pauze a remasteroch Crash Bandicoot N. Sane Trilogy a Crash Team Racing Nitro-Fueled sa Crash Bandicoot vracia opäť na scénu s úplne novou hrou, aby zase raz zastavil zlého Dr. Nea Cortexa. Kedy sa začne cesta za záchranou sveta?

Navzdory predošlým únikom, ktoré avizovali dátum vydania 9. októbra 2020, sme sa nakoniec dozvedeli, že Crash Bandicoot 4: It’s About Time vyjde už 2. októbra 2020. Platformy zostávajú bez zmeny, zatiaľ nás tým pádom čakajú verzie pre PlayStation 4 a Xbox One. Hoci pôjde o úplne novú hru, pokračovanie ostáva verné charakteristickému Crash Bandicoot štýlu hrania, pričom tentokrát nazrieme do množstva levelov v rôznych dimenziách a časoch. Okrem Crasha a jeho sestry Coco si zahráme aj za Dr. Nea Cortexa, ako ukazuje i oznamovací trailer.

Hlavnou úlohu v príbehu zohrajú štyri kvantové masky, pričom vďaka každej nájdenej získame nové schopnosti. Vďaka maske menom Kupuna-Wa bude možné ovládať čas, čo umožní napríklad spomaliť padajúce objekty a vytvoriť z nich plošinky, po ktorých bude možné pokračovať vpred. Maska Ika Ika pre zmenu umožní ovládať gravitáciu, vďaka čomu bude možné napríklad presunúť sa z podlahy na strop. K dispozícii je okrem traileru aj ukážka priamo z hrania, vďaka ktorej si možno urobiť lepšiu predstavu o tom, čo si pre fanúšikov nachystali vývojári zo štúdia Toys for Bob. Mimo iné, Crash sa po novom bude vedieť hojdať na lanách, “grindovať” po rôznych rúrkach, konároch a podobne, no a to určite nebude všetko.

Okrem videoukážok je k dispozícii aj prvá várka oficiálnych screenshotov, ktoré poskytujú bližší pohľad na upravený vizuál, vynovené modely postáv a prostredia, ktoré hýria farbami a detailami.

Pokiaľ patríte medzi hráčov na PC, tak verzia pre túto platformu zatiaľ nebola oznámená, avšak dá sa očakávať, že na PC hra dorazí niekedy v budúcom roku. Otázny zostáva port pre Nintendo Switch, kde sa Crash Bandicoot N. Sane Trilogy v predajoch veľmi darilo. Na prípadné oznámenie portov si však musíme počkať, zatiaľ sa môžu radovať iba majitelia konzol PlayStation 4 a Xbox One.

Zdroj: Blog.Activision

Komentuj!