Register

A password will be e-mailed to you.

Už dlhšie vieme, že regulárne pokračovanie Crasha Bandicoota je na ceste, no spoločnosť Activision až doposiaľ mlčala. Zlom nastal iba pred pár dňami, kedy mnohým redakciám a rôznym YouTuberom venujúcim sa Crash Bandicootovi začali v schránkach končiť puzzle, na ktorých po zložení bola znázornená maska, ktorá sa minulý rok objavila v reklame It’s Time to Play od Sony, avšak doposiaľ nefigurovala v žiadne hre. Teraz už vieme, že pôjde o kvantovú masku, ktorá si svoju premiéru odbije v hre Crash Bandicoot 4: It’s About Time.

Existenciu hry, podobne ako je v poslednej dobe zvykom, odhalil ratingová organizácia, tento raz tá taiwanská. Na tento únik poukázal web Gematsu, pričom z ratingu možno vyčítať i prvé informácie o príbehu.

Z popisu sa dozvedáme, že Crash pri relaxe a prieskume ostrova v svojom čase narazí v jaskyni Lani-Loli na záhadnú kvantovú masku, pričom táto maska pozná Crashovho priateľa – masku Aku-Aku. S návratom kvantových masiek sa však v blízkosti našich hrdinov začali objavovať kvantové trhliny, ktoré pravdepodobne znamenajú pre Crashov čas a svet ohrozenie. Obľúbení hrdinovia neváhajú a vydávajú sa cez kvantové trhliny na dobrodružstvo do rôznych dôb a dimenzií, aby zastavili toho, kto je za toto všetko zodpovedný. Bolo by však prekvapujúce, ak by to nakoniec nebol Dr. Neo Cortex.

Ako možno z popisu vyčítať, zápletka poskytne priestor k tomu, aby sme sa mohli spolu s Crashom, Coco a Aku-Aku vypraviť na rôzne miesta a užili si pri tom množstvo zábavy. V zásade teda dostaneme to, na čo sme si v prípade série zvykli. Prekvapujúce však je, navzdory predošlým náznakom, že za hrou Crash Bandicoot 4: It’s About Time nestoja vývojári Vicarious Visions, ale štúdio Toys for Bob, ktoré sa postaralo o Spyro Reignited Trilogy. Je pravdou, že vývojári vypomáhali aj na Crash Bandicoot N-Sane Trilogy a Crash Team Racing Nitro-Fueled, no vedenie vývoja majú v prípade Crasha na starosť po prvý raz.

Znalcov série, pravdepodobne, bude miasť číslovka 4 v názve, pretože po správnosti nejde o štvrtý diel, tým bol totiž Crash Bandicoot: The Wrath of Cortex z roku 2001. Activision však podľa všetkého chce nadviazať na remastrovanú trilógiu a staré hry, ktoré neboli od Naughty Dogu, ignorovať, aspoň čo do číslovania. Na druhej strane, prvé tri hry boli číslované a zvyšné už nie, takže to môžeme brať i ako klasické pokračovanie v číslovaní. Opomenúť však nemožno ani úniky, ktoré hovoria o tom, že by Crash Bandicoot 4: It’s About Time mal predstavovať reboot/remake spomínaného Crash Bandicoot: The Wrath of Cortex. Na potvrdenie si, každopádne, budeme musieť počkať do oficiálneho oznámenia, ktoré je, na základe indícií, na spadnutie. K tomu by malo dôjsť 22. júna, takže hneď po víkende.

Rating zatiaľ dostali iba verzie pre konzoly PlayStation 4 a Xbox One, no obal verzie pre Xbox One naznačuje aj upgrade na verziu pre Xbox Series X. Upgrade z PS4 na PS5 bude na vývojároch, keďže Sony má v tomto smere benevolentnejšie pravidlá ako Microsoft. Verzia pre PC a Nintendo Switch sa zatiaľ neobjavila, no je vysoko pravdepodobné, že časom sa Crash pozrie aj na tieto platformy, podobne ako v prípade Crash Bandicoot N-Sane Trilogy.

Zdroj: Gematsu

Komentuj!