Register

A password will be e-mailed to you.

Microsoft nám Xbox Series X a prvé hry pre pripravovanú konzolu predstavil, čo bezpochyby fanúšikom “zeleného tábora” urobilo radosť. Sony malo svojich priaznivcov potešiť v priebehu minulého týždňa, avšak nepokoje v USA mali za následok, že prezentácia bola odložená. Náhradný termín známy nebol, avšak teraz už vieme, kedy prvé hry pre PlayStation 5 uvidíme.

Prezentácia o konzole PS5 nazvaná The Future of Gaming sa po novom uskutoční tento štvrtok, 11. júna o 22:00 hodine nášho času. Podľa dostupných informácií by sme mali vidieť predovšetkým next-gen hry, no nie je vylúčené, že uvidíme aj náznak dizajnu PlayStation 5, prípadne sa dozvieme o vlastnostiach, ktoré nová konzola bude mať.

Posledné úniky totiž naznačujú, že PlayStation 5 bude okrem PS4 hier schopná spúšťať aj tituly z PS3 a PS2. Samozrejme, pokiaľ túto informáciu nebudeme mať potvrdenú priamo od Sony, nemožno ju brať s istotou. Zabudnúť nemožno ani na DualSense ovládač, ktorý je podľa ohlasov naozaj vynikajúci, takže možno sa čo-to dozvieme aj o ňom. V prvom rade ale treba myslieť na to, že prezentácia má byť predovšetkým venovaná hrám.

Zdroj: Instagram

Komentuj!