Register

A password will be e-mailed to you.

System Shock patrí medzi kultovú záležitosť vo svojom žánri. Hráčske srdcia iste zaplesali, keď boli oznámené práce na treťom pokračovaní s názvom System Shock 3. No už dlhú dobu o tejto hre nič nepočuť a zdá sa, že to má svoje odôvodnenie.

To, že System Shock prešiel pod čínskeho giganta Tencent jasne naznačuje migrácia webstránok tohto titulu. OtherSide Entertainment tak po problémoch s vývojom, peniazmi a vydavateľom zrejme našiel riešenie svojej neľahkej situácie.

SystemShock3.com a SystemShock4.com domény už sú vo vlastníctve Tencentu a to od 13. apríla tohto roku. Bohužiaľ, ani jedna zo stránok nie je momentálne aktívna a OtherSide využíva na informovanie verejnosti tento web. Vývojár Warren Spector sa nechal počuť, že OtherSide pôvodne chceli celý projekt zastrešiť sami, no vyzerá to tak, že plány sa zmenili. Od pre-aplha buildu zo septembra 2019 sme tak o projekte veľa nepočuli a chvíľami sa javil ako mŕtvy. Nasvedčoval tomu aj odchod zamestnancov z firmy. No pokiaľ táto spolupráca skončí úspechom, SystemShock sa z hľadiska zastrešenia nebude mať čoho báť. Pravdou však ostáva, že s čínskym zastrešením klasických singleplayerových hier nemáme veľmi skúsenosti.

Komentuj!