Register

A password will be e-mailed to you.

Snáď všetci hráči sa zhodnú na tom, že titulov dostupných zdarma nie je nikdy dosť. Obzvlášť v terajších dobách, kedy cestovanie, turistika a ďalšie podobné kratochvíle nie sú najideálnejšou voľbou ako stráviť voľný čas. Preto nás rôzne vývojárske spoločnosti doslova zásobujú hrami zdarma, kde sme sa za posledných pár týždňov dočkali snáď viac ako desiatky samostatných titulov. Najnovšie nás autori potešili pokračovaním survival akcie Alien: Isolation, ktoré pre zmenu nesie názov Alien: Blackout.

Fanúšikovia filmovej ságy Alien (v slovenskom preklade Votrelec) nepochybne hrali hernú adaptáciu, ktorú sme spomínali vyššie. V tomto prípade nešlo o lenivú prerábku filmových udalostí do videohernej podoby, ale samostatný príbeh, ktorý sa odohrával v nehostinnom vesmírnom tichu. Hráči sa zhostili úlohy Amandy Ripleyovej, dcéry hlavnej predstaviteľky filmovej ságy, ktorá neprestáva pátrať po svojej matke. Na samom počiatku diania sa dozvedá, že sa našiel záznamník z lode Nostromo, ktorý sa nachádza na ďalekej vesmírnej stanici.

Amanda sa každopádne vydáva po jeho stopách, avšak čoskoro po nalodení sa zisťuje, že v temných kútoch a praskajúcich potrubiach číhajú smrtiace nebezpečenstvá. Asi príliš netreba prízvukovať, čo sa skrýva v chladných útrobách stanice. Ak by ste náhodou nemali skúsenosť s Alien: Isolation, hrateľnosťou šlo o survival hororový titul, ktorý obsahoval aj akčné pasáže, avšak proti votrelcovi bola väčšina vašich zbraní neefektívnych. Spravidla ho môžete odstrašiť iba na pár chvíľ a i to až po časti, kde nájdete ikonický plameňomet, prípadne zápalné fľaše. Podľa mnohých recenzií sa jedná o jedinú hru, ktorej sa plnohodnotne podarilo navodiť skľučujúci zážitok filmovej prvotiny, samozrejme v spojení s neustálym nebezpečenstvom, ktoré sa vám nepodarí definitívne odraziť. Najmä preto šlo o unikátny herný zážitok, ktorý patril k hororovým vrcholom minulej dekády. Pokiaľ by ste ho inak chceli získať za výhodnú cenu, v rámci Alien Day ho môžete aktuálne zakúpiť s 95% zľavou za 1,85 €.

Žiaľ, komerčný úspech mu nebol dopriaty a preto pokračovanie s podtitulom Blackout vyšlo iba na mobilné zariadenia. Autori tohto projektu, štúdio D3 Go, sa rozhodli prevziať koncept Five Nights at Freddy’s. Zasadili ho do vesmírneho prostredia, kde vás namiesto mechanických medvedíkov straší hladný a neprestajne slintajúci votrelec.

Síce to pravdepodobne nie je pokračovanie, v ktoré fanúšikovia roky dúfajú, je to najbližšie ako sa v súčasnosti môžete k novým príbehom Amandy Ripley dostať. Titul je momentálny dostupný zdarma na Google Play. S aktiváciou však neotáľajte, nakoľko je aktuálna iba do zajtrajšieho dňa, teda do 27. apríla 2020.

Zdroj: indiegamebundles.com

Komentuj!