Register

A password will be e-mailed to you.

Mafia je v tunajších krajinách hernou legendou. Len máloktorý Slovák, prípadne Čech v súčasnosti nepozná jeden z prvých open world titulov s akčnou lineárnou hrateľnosťou s názvom Mafia. Pokračovanie sa rovnako dočkalo veľkého kultu, i keď treba skonštatovať, že bolo značne nedokončené a vlastne neúplné. No a tretí diel má na sebe nálepku veľkého sklamania, keďže sa vydal trochu iným smerom a sústredil sa primárne na kvantitu a nie na kvalitu. Najnovšie správy z ďalekého zahraničia pritom hovoria o definitívnych edíciách druhých dvoch hier. 

Žiaľ, ikonický prvý titul pod taktovkou režiséra a scenáristu Kingdom Come: Deliverance, Daniela Vávru, sa zrejme nedočká definitívnej edície. Každopádne, podobná správa nie je až tak prekvapujúca, nakoľko sa jedná o takmer dvadsať rokov starú hru, ktorá by sa len veľmi ťažko upravovala do nejakej atraktívnejšej podoby (i keď módy ukazujú, že to nie je nemožné) a jej zastaralé mechaniky by dnes už zrejme málokoho zaujali. Nehovoriac o tom, že prvotinu vlastnilo úplne iné vydavateľské štúdio a mohol by vzniknúť problém s právami.

Na druhej strane pokračovanie je relatívne aktuálnou cover shooter akciou v otvorenom svete, ktorá i napriek slušnému veku pôsobí omnoho prístupnejšie. No a tretia časť z roku 2016, ktorá je pre zmenu hráčskym publikom neraz neobjektívne hanená, stojí na veľmi podobných princípoch, ako diel druhý. Je pravdou, že už nemožno očakávať špičkovú príbehovú záležitosť s parádnou dobovou atmosférou a pútavými charaktermi, avšak rozhodne nejde o najhoršiu žánrovú akciu všetkých čias ako sa vás snažia niektorí nostalgiou opantaní hráči neúnavne presviedčať. V prípade druhého aj tretieho dielu platí, že vám ponúknu množstvo akčných pasáží s výborne spracovanou streľbou, automobilovými naháňačkami a slušným dejom, ktorý je ale v prípade neskoršej iterácie skrytý za masívnou stenou tvorenou desiatkami hodín arkádového bojovania.

Aké správy teda naznačujú, že sa môžeme pomaly začať pripravovať na vydanie definitívnej edície? Kórejská ratingová firma udelila titulom s názvom Mafia 2: The Definitive Edition a Mafia 3: The Definitive Edition rating, čo spravidla predznamenáva ohlásenia oficiálneho dátumu vydania. Ďalších správ sme sa momentálne nedočkali a preto nevieme s určitosťou povedať, aké zmeny budú obe edície obsahovať. Situáciu však budeme poctivo sledovať a následné vám všetky informácie sprostredkujeme prostredníctvom textu. Tešíte sa na nové edície Mafia hier, ktoré, pravdepodobne, vyjdú i na terajších, prípadne nadchádzajúcich konzolách? Pokojne nám dajte vedieť prostredníctvom komentárovej sekcie.

Zdroj: pcgamer.com

Komentuj!