Register

A password will be e-mailed to you.

Warning: A non-numeric value encountered in /data/4/c/4c61c55f-4e60-4a5d-9bfc-e3af3cf5bb5f/somhrac.sk/web/wp-content/themes/valenti/library/core.php on line 1606

Rodina Muvo od singapúrskej spoločnosti Creative sa postupne rozrastá. Ich najnovší kúsok v podobe Bluetooth reproduktora s názvom Muvo Play sľubuje certifikát IPX7, nízku hmotnosť a hlavne zvukový zážitok prirovnateľný ku reproduktorom väčších rozmerov. Aká je teda skutočnosť?

Prenosné reproduktory sa stali už akýmsi trendom no dovolím si povedať, že aj módnym doplnkom hlavne tínejdžerov. Spomedzi všetkých výrobcov v dnešnej dobe nie je žiadny problém si zakúpiť ten správny bezdrôtový reproduktor ktorý by vám vyhovoval po všetkých stránkach, no hlavne po tej zvukovej a, samozrejme, aj finančnej. Ja som mal možnosť si vyskúšať pestrofarebné bezdrôtové reproduktory od spoločnosti Creative z rodiny Muvo, konkrétne Muvo Play, ktoré je možné zakúpiť za vynikajúcu cenu 39.99 €. Nižšie v recenzii sa dozviete či je cena úmerná kvalite alebo či Muvo Play ponúka aj niečo viac.

Obsah balenia

Obsah balenia je chudobný, ale obsahuje všetko potrebné. Kábel typu USB-C na nabíjanie, manuál, šnúrku na prenášanie a samostatne zabalený reproduktor. Bol som milo prekvapený, že spoločnosť Creative si dalo záležať aj na zabalení reproduktora v malej krabici aby nedošlo ku jeho poškodeniu.

Spracovanie a parametre

Po vytiahnutí reproduktora z malej krabice som zistil, že sa nejedná o žiadny plastový “odpad”. No možno si poviete, že podobný dizajn ma aj konkurenčná značka JBL (Flip3, Flip4). To je síce pravda, ale je to skutočne len na prvý pohľad. Pravdupovediac, spracovanie by som porovnal skôr s o niečo drahšími reproduktormi. Je možné ho zakúpiť v troch farebných prevedeniach: oranžová, modrá a čierna farba. Muvo Play je pekný reproduktor ktorý padne do ruky. Jeho rozmery 8 x 8 x 11 cm a hmotnosť 360 g robia reproduktor kompatibilným a mobilným, čiže si ho môžete vziať skoro všade. Reproduktor je stavaný aj na ostrejšie podmienky o čom svedčí aj jeho plná vodeodolnosť až do hĺbky jedného metra po dobu 30 minút. Rozloženie reproduktorov v Muvo Play dodáva pri počúvaní hudby priestorový efekt. Tuto úlohu plnia dva reproduktory na prednej strane a zároveň aj na zadnej plus po celom obvode.

Na “ovládacom paneli” sa nachádza tlačidlo na zapnutie/ vypnutie reproduktora, zvýšenie a zníženie hlasitosti. Tlačidlo pauza a po odklopení pogumovanej krytky sa pod ňou nachádza napájanie USB-C a vstup AUX.

Pod “kapotou” MUVO Play sa nachádza batéria Lithium-ionová o veľkosti 2000mAh s výdržou až 10 hodín. No všetko závisí na nastavení hlasitosti a v spôsobe pripojenia zariadenia (BT alebo AUX).

Výkon zariadenia udávaný výrobcom je 2×5 W pričom jeho maximálny výkon je 20 W. Frekvenčný rozsah zvuku je od 70 Hz do 20 kHz a odstup šumu je 75 db. Ako som už spomínal, tieto údaje sú udávané výrobcom. Ja som ich, samozrejme, nijak nemeral a ani by som to pravdupovediac nemal v plane. Som len bežným užívateľom a poslucháčom hudby, preto aj nasledujúce hodnotenie berte ako od bežného poslucháča a nie od audiofila. Ten by určite siahol po niečom inom. Konektivita reproduktora je pomocou vstupu AUX a aj najnovšou technológiou Bluetooth 5.0.

Dojmy z používania

Ako som už spomínal na začiatku, mal som možnosť odskúšať hneď dva reproduktory Muvo Play. Pýtate sa či je možné ich navzájom medzi sebou spárovať? Áno je. Pri zapnutí reproduktorov vás “privíta” hláška, že Muvo Play čaká na bluetooth zariadenia na spárovanie. Priznám sa, že mi pár minút trvalo pokiaľ som ich navzájom spároval. Dokonca som nahliadol aj do manuálu.

Teraz sa dostávame ku hlavnému a tým je kvalita zvuku, ktorá je vynikajúca. Na cenovku a veľkosť reproduktoru bol zvuk skutočne čistý. Stredy, výšky a basy boli vyladené, nič nerezonovalo nedrnčalo a podobne bez akýchkoľvek úprav ekvalizéru. Muvo Play som používal väčšinou v bežných miestnostiach ako je kancelária, obývačka, spálňa a nechýbal ani outdoor. Hudobný žáner ktorý som púšťal cez Muvo Play bol takej všehochuti. Cez pop, rock, metal a hip hop. Milo som bol prekvapený aj pri počúvaní hovoreného slova, tu mi hlas prišiel dostatočne čistý. V týchto hudobných podmienkach si reproduktor viedol na jednotku, priam až nad moje očakávania. Hodnoty výdrže batérie sa rovnali hodnote ktorú udáva výrobca. V mojom prípade hlasitosť na stredovej úrovni a napájanie cez Bluetooth. No niekedy som sa dostal aj na 11 hodín.

Muvo Play je možné použiť aj ako telefón. Taktiež je možné aj aktivovať asistenta Siri alebo Google Assistant. Tieto funkcie však fungujú len v prípade ak mate reproduktor spárovaný s mobilným telefónom (iOS alebo Android), ktorý ma prístup k internetu.

Osobne som odskúšal niekoľko značiek a druhov bezdrôtových reproduktorov v podobnej cenovke, ale Muvo Play si ma získal hlavne svojim čistým zvukom a kompatibilitou. Pokiaľ hľadáte bezdrôtový reproduktor v podobnej cenovke, ktorý vás ohromí hlavne zvukom tak ide o správnu voľbu. Stačí si už len vybrať vhodnú farbu. Tak, ktorá bude tá vaša?

Produkt na recenziu požičalo tuzemské zastúpenie spoločnosti

Creative Muvo Play - Malý, vrtký výkonný
Malý, vrtký a výkonný. Presne taký je Muvo Play. Prekvapí v prvom rade kvalitným zvukom, no potešia i malé rozmery, výborná konektivita, nízka cena a v neposlednom rade aj certifikát vodeodolnosti IPX7.
Pozitíva
  • Nízka hmotnosť
  • Prenosnosť a kompatibilita
  • Vynikajúci zvuk
Negatíva
  • Zanedbateľné kolísanie basov
4.9Celkové hodnotenie
Hodnotenie čitateľov: (0 Hlas)

Komentuj!