Register

A password will be e-mailed to you.

Hororovú značku Silent Hill všetci veľmi dobre poznáme a platí, že si od jej vzniku v roku 1999, získala mimoriadne silný fanúšikovský kult. Sérii sa prvými štyrmi dielmi mimoriadne darilo a predstavovali výživnú kombináciu adventúrneho bádania, zabíjania monštier a riešenia logických hádaniek s typickým statickým ponímaním kamery. Následne však fungovali skôr herné experimenty z tohto sveta, keďže tradičná hrateľnosť v spracovaní Homecoming alebo Downpour už tak nerezonovala. Potom však prišiel Hideo Kojima so svojím Silent Hills, no jeho výnimočný projekt bol nakoniec zrušený. Nové správy však tvrdia, že bol vývoj opätovne spustený.

Informácie, ktoré k nám priplávali zo zahraničia tvrdia, že o obnovenie projektu má veľký záujem japonská spoločnosť Sony. Jej divízia z tejto krajiny, teda SIE Japan Studio, má na projekte pracovať. Pripojiť sa k tvorbe podľa všetkého má aj Keiichiro Toyama (scenárista a režisér úplne prvej hry), Masahiro Ito (dizajnér prvých štyroch hier) a Akira Yamaoka (dvorný skladateľ série). Samozrejme, chýbať nemá ani fanúšikmi milovaný Hideo Kojima, ktorému chce Sony zaistiť plnú kreatívnu slobodu (a to aj napriek tomu, že zo všeobecného hľadiska Death Stranding nenaplnil obrovské očakávania kritikov a ani predaje).

Úspech tohto snaženia sa ani zďaleka nie je istý, nakoľko Sony sa snaží byť prostredníkom medzi Kojimom a Konami (tí majú práva na značku). Ostatne si snáď všetci spomíname na to, ako dlhoročná spolupráca medzi štúdiom a ostrieľaným vývojárom dopadla. Nové Silent Hills alebo hra z tejto značky by mala vyjsť až na nadchádzajúcu generáciu konzol, čo znamená, že by sa vývoj nachádzal v absolútnych počiatkoch.

Každopádne si Sony momentálne predstavuje, že novinka bude plne využívať VR funkciu, čím by dokázala navodiť atmosféru a poskytnúť nevídaný zážitok. Či bude ale headset nutnosťou je otázne, ale zrejme nie. Súčasná vízia japonských vývojárov je teraz taká, že nadchádzajúca hororová iterácie bude vyzerať ako silne naratívny zážitok, pripomínajúci hry od Supermassive Games, teda Until Dawn alebo nedávne Man of Medan.

Aby sme záverom článku dodali informáciám na vážnosti, správy prišli z Twitteru od používateľa Aesthetic Games a zo stránky Rely on Horror. Tie spravidla šíria overené správy, ktoré sa neskôr oficiálnou cestou potvrdia. Nehovoriac o tom, že Hideo Kojima pred pár mesiacmi prehlásil, že chce vytvoriť najdesivejšiu hru súčasnosti a teda ho zrejme nebolo náročné nalákať späť do Silent Hills. Myslíte, že sa toto zbožné prianie fanúšikov nakoniec potvrdí a skutočne sa budúcu generáciu dočkáme novej hry z hororového sveta bizarných monštier a hmly?

Zdroj: gamesradar.com

Komentuj!