Register

A password will be e-mailed to you.

Po drobných náznakoch sa to naozaj stalo. Zdá sa, že japonská spoločnosť Sony expanduje na platformu osobných počítačov. Po walking simulátore s akčnými prvkami a dômyselne prepracovaným príbehom Death Stranding, pri ktorom sa vopred vedelo, že bude len časovou exkluzivitou, prichádza na počítače aj jedno z najlepších RPG, ktoré na PlayStation 4 nájdete, Horizon Zero Dawn. Správy sú pritom oficiálne a poznáme i orientačný dátum vydania. 

Akčné RPG s honosne vystavaným príbehom prišlo na konzoly PlayStation 4 ešte v roku 2017, kedy dosiahlo megalomanské metascore o hodnote 89%. Hráči si projekt od štúdia Guerilla Games (autori first person shooter značky Killzone) zamilovali a okamžite sa k nemu pridal nefalšovaný kult. Niet sa ani čo čudovať, keďže novinka prišla s nespochybniteľnými kvalitami.

Ponúkla takmer päťdesiathodinovú hernú dobu, v rámci ktorej ste spoznávali fantasticky spracovaný a napísaný svet, bojovali s mechanickou zverou a prežívali jedno dobrodružstvo za druhým. Súboje boli dynamické, plné drobnejších detailov, nakoľko z oceľových konštrukcií odpadávali jednotlivé súčiastky a navyše po zvukovej stánke všetko výborne znelo. Vývojári dávali priestor ako rýchlemu sekaniu kontaktnými zbraňami, tak poctivému pripravovaniu pascí a využívaniu doplnkov hlavného luku, vďaka čomu ste sa príležitostne cítili ako ozajstný lovec fiktívnych predátorov.

Nejedná sa pritom o ďalšiu exkluzivitu, nakoľko titul nezískalo štúdio Epic Games. Podľa všetkého to vyzerá tak, že samotné Sony chcelo dostať Horizon Zero Dawn v kompletnej edícii na osobné počítače. Vydáva ho totiž štúdio PlayStation Mobile, ktoré vlastní priamo Sony. Môže sa teda zdať, že japonské Sony určitým spôsobom oficiálne expanduje k novej vlne hráčov, ale musíme upozorniť na jeden dôležitý fakt. Hermen Hulst, ktorý je hlavou konzol PlayStation a rozhoduje o najdôležitejších veciach jasne prehlásil, že vydanie Horizon neznamená príchod nadchádzajúcich exkluzivít na PC. Nevylučuje, že sa niektoré tituly v budúcnosti (samozrejme s dostatočným odstupom) objavia na počítačoch, ale ich priorita to nie je a primárne sa všetci sústredia na materskú platformu.

Záverom len môžeme dodať, že Horizon Zero Dawn je už teraz dostupný na Steame. Momentálne však nemá ani cenovku a ani konkrétny dátum vydania, takže sa musíme uspokojiť s tým, že akčnú novinku možno očakávať niekedy počas terajšieho leta, aspoň v prípade, ak sa nič nezmení.

Zdroj: pcgamer.com

Komentuj!