Register

A password will be e-mailed to you.

Hry zadarmo hráčov vždy potešia a spravidla je jedno, či sa jedná o logický titul, akčnú strieľačku, hororovú indie záležitosť alebo tradičné RPG. Aktuálne pre vás máme limitovanú ponuku, ktorá do vašej virtuálne knižnice pridá pútavú futuristickú adventúru. O čo presne sa jedná? 

Spomíname indie projekt autorov zo štúdia ComonGames, konkrétnejšie The Uncertain: Last Quiet Day. V rámci originálnej adventúry sa zhostíte úlohy robota RT-217NP. Podľa slov vývojárov sa ocitáte vo svete po neznámej apokalypse, v ktorom musíte učiniť množstvo morálnych rozhodnutí. Tvorcovia však upozorňujú, že prítomný svet je svetom logiky. Preto je takpovediac zbavený akýchkoľvek morálnych pravidiel a každé rozhodnutie predstavuje len sériu digitálnych núl a jednotiek, ktoré sú bežnému oku smrteľníka celkom nebadateľné.

A práve v takomto prostrední prežijete jedno unikátne dobrodružstvo, kde riešite množstvo logických rébusov, ktoré vyplývajú z pracovnej náplne inžinierskeho robota. RT-217NP chce spoznávať históriu ľudskej rasy, keďže tá je v prítomnom svete dávno po zániku – ten spôsobili početné vojny. Svojim rozhraním pripomína projekt The Uncertain tvorbu Telltale Games, avšak podľa ohlasov hráčov možno očakávať väčších počet tradičných hádaniek a logických úloh. Kontraproduktívne pravdepodobne pôsobí pomalší pohyb ústredného mechanického protagonistu, no ten sa každopádne dá vysvetliť práve tým, že sa jedná o robota.

To, že je The Uncertain zdarma nie je náhoda, keďže ComonGames v druhom kvartáli súčasného roka prídu s pokračovaním. To ponesie názov Light At The End a pre zmenu si v ňom zahráte za človeka, konkrétnejšie za ženu, ktorá sa snaží prežiť vo svete ovládanom dobyvačnými robotmi. Z videí je jasné, že sequel nasleduje trend Life is Strange a preto uvidíme postavu z pohľadu tretej osoby, budeme prechádzať zničenými interiérmi a exteriérmi, snažiť sa vyhnúť ozbrojeným mechanickým vojakom a zachrániť si holý život.

V prípade, že vás takýto druh point and click adventúry zaujal, prípadne si len chcete uchmatnúť hru zadarmo, môžete tak urobiť priamo prostredníctvom oficiálnej stránky na Steame. Jednoduchou cestou sa pripravíte na nadchádzajúce pokračovanie, ktoré bude zrejme rozvíjať mytológiu zničeného sveta. Rozhodne na nič nečakajte, keďže ponuka je aktívna iba do 9. júna tohto roku, presnejšie do sedemnástej hodiny večernej a následne si za adventúru s robotom v hlavnej úlohe zaplatíte 14,99 €.

Komentuj!