Register

A password will be e-mailed to you.

Výborné JRPG Persona 5 vtrhlo na herné zariadenia, respektíve na konzolu PlayStation 4 ešte v septembri 2016, odkiaľ si masívny projekt odnášal vysoké známky. Metascore titulu štúdia P-Studio (čo je divízia japonskej korporácie Atlus, ktorá sa má výhradne starať o značku Persona) je momentálne ukotvené na hodnote 93%. Už dlhšiu dobu vieme, že vo východných krajinách vyšla takzvaná Royal edícia, ktorá pridáva novú postavu, unikátny palác a hudbu. Edícia vyšla minulý október v Japonsku a budúci mesiac konečne príde i k nám, no a najmä preto sa pripomína rozsiahlou ukážkou.

Päťminútové video je sprevádzané hlasmi hneď dvoch postáv z deja, ktoré svojskou cestou predstavujú gameplay mechaniky Royal edície. Na začiatku sa dozvedáme, čo je vlastne Persona a prečo titul dostal takýto názov. To priamo súvisí so súbojovou zložkou, v rámci ktorej viete takpovediac vypustiť svoju vnútornú osobnosť a poraziť početných protivníkov – audio komentár taktiež upozorňuje na pridanie unikátnych a doposiaľ nevidených oponentov. V hre sa zhostíte skupiny Phantom Thieves, ktorej jednotliví členovia sa snažia využiť svoje persóny, aby pomohli svetu okolo seba. Rovnako budete vstupovať do bizarných svetov, ktoré plnia úlohou úrovní, pričom ich grotesknosť a absurdnosť závisí od ich majiteľa, s ktorým sa neraz stretnete priamo v ťahovom súboji plnom efektných útokov a žiarivých bojových zakončení. Okrem toho navštevujete i tradičné dungeony.

Nezabúda sa pritom ani na vedľajšie aktivity, kedy sa môžete ísť ľubovoľne zabávať po celom dostupnom mestečku. Aby sme to zhrnuli, tak v prípade, že nemáte žiadne skúsenosti so sériou Persona, jedná sa o beh na dlhú trať, keďže herná doba sa pohybuje okolo poldruha stovky hodín. Okrem tradičných súbojov na ťah preskúmavate detailne spracované prostredia, ale hlavne vediete početne dialógy s prítomnými charaktermi, rozvíjate vzťahy a získavate nových užitočných bojovníkov do svojej skupiny. Ak vás podobná tematika zaujíma, holdujete hrateľnosti v podobe ťahových súbojov, zapíšte si do vášho kalendára dátum 31. marec 2020, keďže presne vtedy príde Royal edícia na konzoly PlayStation 4, samozrejme, s vylepšenými funkciami pre Pro verziu.

Komentuj!