Register

A password will be e-mailed to you.

Už je to nejaký piatok, čo sme naposledy počuli nejaké správy o pokračovaní westernovej strategickej série s názvom Desperados III. Naposledy sme sa poriadnej ukážky dočkali na nemeckom Gamescome v roku 2018, pričom odvtedy sme o ňom až tak veľa nedopočuli. Minuloročný Gamescom totiž zobrazoval podobné funkcie ako ten predminulý, i keď pochopiteľne v inom leveli. To sa každopádne zmenilo v roku 2020, pričom s novým trailerom, ktorý predstavuje unikátny charakter, sa dozvedáme o približnom dátume vydania. 

Danou postavou nie je nikto iný než doktor McCoy. Ak si myslíte, že bude spadať do klasického stereotypu bezbranného a v oblasti útoku takmer nefunkčného charakteru, ste na omyle. McCoy okrem toho, že dokáže liečiť svojich kolegov, má schopnosť vytvárať rôzne pasce, ktoré otrávia protivníkov, strieľať z upraveného koltu s ďalekohľadom, prípadne si najať dobovú prostitútku na odlákanie a následné odstránenie prítomných stráží. Paradoxne, vidíme v ukážke postavu omnoho viac zabíjať, než by sa na jej povolanie patrilo. Video dokonca naznačuje, že načasovanie jednotlivých útokov, plazenia sa, strieľania a liečenia môže byť kľúčové pre vyriešenie niektorých dramatických situácií, kedy všade navôkol pištia revolvery, prípadne musíte potichu odpratať po zuby ozbrojených pištoľníkov.

Až frenetické tempo ukážky a prítomná rocková muzika síce príliš nenaladili na dusivú westernovú atmosféru, neprestávame veriť, že pôjde o slušnú taktickú záležitosť, ktorá vyťaží maximum zo svojho zasadenia. Záver takmer dvojminútového predstavenia naznačuje, že sa najbližšie mesiace dočkáme podobných videí, ktoré nám postupne predvedú základné archetypy hrateľných postáv. Nakoniec THQ Nordic a Mimimi Productions (tvorcovia Shadow Tactics) prezrádzajú, že Desperados III príde na naše herné zariadenia počas nadchádzajúceho letného obdobia. Stále pritom platí, že na taktické prestrelky na divokom západe by sa mali pripraviť majitelia osobných počítačov, konzol PlayStation 4, Xbox One a o niečo neskôr zrejme i vlastníci hybridnej platformy Nintendo Switch.

Komentuj!