Register

A password will be e-mailed to you.

Herné adaptácie originálnych manga a anime príbehov sú momentálne nadbytočným tovarom. V priebehu roka vyjde kvantum hier, ktoré vychádzajú z populárnych čierno-bielych príbehov a ešte známejšími sa stali vďaka kresleným seriálom, pričom tie mnohých prinútili siahnuť po jedinečných a vlastne pomerne originálnych knižných dobrodružstvách. Žiaľ, len málokedy sa dočkáme reprezentatívnej hernej adaptácie a častokrát väčšina pokusov klesne na šedivý priemer, prípadne ešte hlbšie. Prichádzajúci Captain Tsubasa by to však mohol zasa raz aspoň sčasti zmeniť. 

Captain Tsubasa: Rise of New Champions teda, pochopiteľne, spracováva videoherným spôsobom rovnomennú mangu. Keďže nie každý hráč pôvodný zdroj pozná, mali by sme spomenúť, že sa jedná o mangu, ktorá sa zaoberá hraním populárneho športu na preplnených ihriskách a zelených trávnikoch, teda obľúbeného futbalu. Samozrejme, už vieme, že ide o príbeh, ktorý sa zrodil v lone východných krajín, čiže v ňom nechýbajú efektné, až nadprirodzene silné, kopy, obranné manévre alebo nahrávky, prípadne triky s okrúhlou loptou, ktorým nechýba pestrá farebná paleta a pôsobia skôr ako mocné útoky čarodejníkov v tradičných fantasy hrách.

A presne na tom bude stáť Rise of New Champions, keďže budete jednoducho hrať klasické zápasy s tým, že schopnosti hráčov sú obohatené o pomerne nadprirodzené prvky, asi ako zo známej komediálnej snímky Shaolin Soccer. Momentálne nám nie je známe, aké módy bude novinka obsahovať, no možno očakávať klasický naratívny príbeh, voľný zápas, prípadne hranie pre dvoch hráčov alebo rovno online zápasenie. Na projekte pracovali autori zo štúdia Tamsoft, ktorí majú za sebou roky skúseností na obrovskom množstve diverzných hier, čiže o schopnostiach vývojárskeho štúdia rozhodne nemusíme pochybovať.

O originalite herného konceptu sa síce príliš hovoriť nedá, nakoľko predsa len virtuálny football je na hernej scéne už nejakú tú dekádu a Harry Potter Quidditch World Cup fungoval na podobných princípoch, pričom rovnako pridával efektné zakončenia jednotlivých hráčov. O revolúciu zrejme nepôjde, avšak fanúšikovia by sa mohli minimálne dočkať mierne nadpriemernej záležitosti, ktorá poteší oficiálnou licenciou. Na dátum vydania si zrejme ešte chvíľu počkáme, avšak novinka k nám má prísť ešte v priebehu tohto roka, konkrétne na PC, PlayStation 4 a Nintendo Switch. Nevylučuje sa ani fakt, že nám bude Rise of New Champions bližšie predstavený v najbližších mesiacoch a následne vyjde pred letom, alebo ešte počas jarného obdobia.

Komentuj!