Register

A password will be e-mailed to you.

Štúdio Remedy z Fínska asi netreba bližšie predstavovať. Tituly ako Max Payne a Alan Wake iste nie sú fanúšikom hier neznáme. V posledných rokoch toto top štúdio stratilo niečo zo svojho lesku, avšak na výslnie ich navrátil oceňovaný titul Control, ktorý sme aj recenzovali. Rovnakou cestou by sa mohli uberať aj ich novo pripravované tituly. Tie by mali byť tri, naviac v tandeme s vlastnou live service službou. 

Remedy oznámilo prácu na troch tituloch vo svojej poslednej finančnej správe. Spolu s hrami však plánuje dodať aj live servis ktorý by mohol byť podobný tým z Tom Clancy’s The Division alebo Destiny. Správa vyznieva pozitívne. V zárobkoch sa darilo o 63% viac voči predošlému obdobiu a Control si uchmatol hneď niekoľko ocenení a je považovaný za úspech. Tržbám však pomohol aj o niečo starší titul Alan Wake, čo je trocha prekvapivé. Naopak, Quantum Break sa v správe vôbec nespomína a zrejme nešlo o natoľko úspešný titul z pohľadu Remedy.

Čo sa týka troch pripravovaných titulov, Remedy sa zapojí do prác na na CrossFire X, respektíve CrossFire HD – čo je kórejský ekvivalent Counter-Strike, ktorý sa chystá preraziť na Xbox One. V našich končinách ide o pomerne neznámy titul, no v Ázii sa teší veľkej popularite. Pre porovnanie, CrossFire je nahranejšia hra na planéte so základňou až 660 miliónov účtov. CrossFire X sa bude snažiť naviazať na tento úspech.

Ohľadom ďalších dvoch titulov je Remedy na informácie skúpe. Jednou z nich však bude “klasický” Remedy produkt, ktorý zatiaľ nemá meno – možno pôjde o Alan Wake 2 alebo o úplne nový titul. Druhým je projekt Vanguard, ktorý bude zapadať do konceptu “hra ako služba” (teda niečo na štýl DotA, Counter-Strike, Rainbow Six). Remedy by chceli projekt smerovať na dlhodobú životnosť a, samozrejme, multiplayer s korením klasickej fínskej produkcie. Ťažko si predstaviť čo má znamenať posledná zložka v multiplayeri, no možno sa Fínom podarí prísť s niečim úplne novým.

S týmto všetkým na rováši však CEO firmy Tero Virtala prizvukuje, že na Control sa nezabúda a oznámené dva rozšírenia sú stále v produkcii. Jedno z nich by malo spojiť Control so svetom Alana Wakea. Ako to všetko Remedy zvládnu je v oblakoch, no z predošlej produkcie sa možno domnievať, že fínske štúdio vie čo robí. Držíme prsty a nádej v Alan Wake 2 umiera posledná.

Komentuj!