Register

A password will be e-mailed to you.

Wasteland z roku 1988 bolo svojho času prelomové post-apokalyptické RPG a dnes je tento titul považovaný za duchovného predchodcu slávnejšieho Falloutu. Odohráva sa v zničenej Nevade po vojne medzi USA a ZSSR a ovládate v ňom skupinku púštnych rangerov, s ktorými postupne objavujete zvyšky ľudského osídlenia a spoločenstva.

Práva na značku Wasteland patria v súčasnosti štúdiu InXile Entertainment, ktorého členom je stále aj Brian Fargo, jeden z hlavných tvorcov tohto pôvodného Wastelandu. V roku 2012 sa práve jemu podarilo túto značku oživiť cez Kickstarter regulárnym druhým dielom a tento rok nás čaká aj tretí diel, ktorý by podľa posledných informácií mal vyjsť 19. mája 2020. Prvý diel tejto pozoruhodnej post-apokalyptickej série si stále môžete zakúpiť a zahrať na Steame a GOGu, avšak jeho grafika a vizuál sú na dnešnú dobu už skutočne veľmi zastarané. Práve preto fanúšikov série zrejme poteší správa, že pri príležitosti vydania tretieho dielu sa vývojári z inXile Entertainment postarali o plnohodnotné zremasterovanie jednotky.

Nová, zremasterovaná verzia nám ponúkne oveľa modernejšie spracovanie, aj keď podľa sľubov vývojárov by všetky zásadné veci z pôvodnej hry mali zostať zachované. Ako aj vidieť na nových screenshotoch na oficiálnej stránke, tak vizuálne a grafické zmeny sú oproti pôvodnému titulu z roku 1988 skutočne veľké a navzdory názvu ide skôr ide o remake, než remaster. Táto vynovená verzia ma určite potenciál potešiť všetkých mladších hráčov, avšak zrejme okrem staromilcov a priaznivcov starších pixelových hier.

Wasteland Remastered mal síce pôvodne vyjsť ešte minulý rok, avšak nakoniec sa fanúšikovia dočkajú 25. februára 2020 na platformách Steam, GOG, Windows Store a aj na Xbox One, kde bude v deň vydania zdarma pre predplatiteľov Xbox Game Passu.

Komentuj!