Register

A password will be e-mailed to you.

Half-Life: Alyx je na videohernej scéne obrovskou udalosťou, keďže hráči už viac ako jednu celú dekádu čakajú na novú hru z obľúbeného univerza, ktoré prakticky spopularizovalo trend frenetických strieľačiek s dôrazom na príbehové rozprávanie. A keďže sa vydanie spomínanej VR akcie nezadržateľne blíži, Valve sa rozhodlo sprístupniť doterajšiu ságu pre všetkých hráčov. 

A keď píšeme doterajšiu ságu, tak myslíme naozaj všetky diely najkultovejšej akčnej série súčasnosti i minulosti. To znamená pôvodný Half-Life, dodatky v podobe Blue Shift a Opposing Force, ktoré rozvíjajú udalosti pútavého príbehu hrdinu Gordona Freemana, pričom ponúkajú i trochu iný pohľad na celé dianie vo výskumnom centre menom Black Mesa. Nechýba však ani dvojka, ktorá je dodnes považovaná za najrevolučnejšiu strieľačku na svete, kombinuje lineárne pasáže s pomerne otvoreným svetom a k tomu pridáva fantastickú technickú stránku. Zdarma sú i jej dva dodatky v podobe prvej a druhej epizódy, ktorá, bohužiaľ, končí otvorene a fanúšikovia dodnes čakajú na záver príbehu, ktorý môže prísť práve po nadchádzajúcej Alyx. Naskytuje sa vám šanca prežiť kompletný príbeh tohto univerza na vlastnej koži a neutratiť za unikátny, svieži a pomerne nevídaný zážitok ani jediný cent.

S hraním by ste každopádne nemali otáľať. Sága je k dispozícii na Steame zdarma iba po dobu dvoch mesiacov, teda až pokiaľ oficiálnej nevyjde Half-Life: Alyx, ktoré fanúšikovia netrpezlivo očakávajú. Samozrejme, všetky hry si môžete i kúpiť, avšak momentálne spadajú do kolónky free to play, čiže za ich stopercentné prejdenie nemusíte platiť. Aj keď je pravdou, že treba upozorniť na dôležitý fakt. Po uplynutí tejto výhodnej ponuky si za tituly zaplatíte plnú cenu, aspoň za predpokladu, že sa budete chcieť do nich opätovne zahryznúť. Ak ste teda ešte o ikonických projektoch Valve nikdy nepočuli, momentálne máte ideálnu príležitosť ponoriť sa do živo pôsobiaceho science fiction sveta, v ktorom likvidujete zástupy rôznorodých (i na terajšie pomery inteligentných) protivníkov.

Komentuj!