Register

A password will be e-mailed to you.

Hrou zadarmo snáď žiadny z hráčov nikdy nepohrdne, obzvlášť v prípade, že sa jedná o atraktívny a hlavne nevšedný titul. Aktuálne máme pre fanúšikov adventúr a chladného hororu, ktorý sa zaryje pod kožu zaujímavý typ na projekt s názvom Alpha Polaris: A Horror Adventure Game.

Adventúra poteší najmä fanúšikov mýtov o Cthulhu a hororovej klasiky The Thing, z ktorých celý projekt očividne vychádza. V rámci hrateľnosti na vás čaká to, čo žánroví znalci veľmi dobre poznajú. Zbieranie predmetov, využívanie dôležitých vecí na konkrétnych miestach, riešenie jednoduchších, avšak i mozgové závity vyzývajúcich hádaniek a k tomu interagovanie s prítomnými postavami. Postupe sa dostávate do atmosféry zasnežených hôr, kde odhaľujete desivé tajomstvá, ktoré vás môžu a možno i budú stáť váš život. To si každopádne už budete musieť zistiť sami. Vo svojej dobe titul zbieral najmä zmiešané známky, kde sa našli recenzenti, ktorí ocenili neopozeranú atmosféru a pomerne archaickú hrateľnost, ktorá sa už v súčasnosti príliš nenosí. Iné názory zasa hovorili o evidentnom indie projekte, ktorý zlyháva najmä kvôli nízkemu rozpočtu a nepresvedčivým hereckým výkonom vystupujúcich aktérov.

Pravda však bude niekde medzi týmito protipólmi a je možné, že si takto ladený horor bezproblémovo užijete a vzhľadom na minimalistické korene fínskeho vývojárskeho tímu Turmoil Games niektoré chyby technického rázu i slabších prejavov jednoducho a s pochopením prehliadnete. V prípade, že by ste sa radi dostali k tejto hororovej adventúre, môžete tak učiniť priamo prostredníctvom stránky v obchode na Steame. Stačí ak sa prihláste do vlastného účtu a kliknete na tlačidlo Hrať hru, respektíve Hrát hru. Adventúry horor by mal byť k dispozícii zdarma už nastálo, avšak rozhodne nič nedáte za to, ak si ho aktivujete vopred a niekedy počas voľného času zahráte. Ak teda holdujete mrazivej atmosfére a typickej žánrovej hrateľnosti, pravdepodobne si prídete na svoje a atraktívnu ponuku by ste tým pádom rozhodne nemali vynechať.

Komentuj!