Register

A password will be e-mailed to you.

Bonusy pre hráčov, ktorí si predobjednávajú AAA tituly, nie sú žiadnou novinkou. Väčšinou sa jedná iba o malé kozmetické doplnky, ktoré potešia fanúšikov daného titulu, prípadne série hier. Bežne však nastáva i situácia, kedy je nejaký čas po vydaní exkluzívny obsah sprístupnený za symbolický poplatok. Vývojári Star Wars Jedi: Fallen Order sa však rozhodli ísť trochu inou cestou. 

Respawn Entertainment sa totiž rozhodlo, že všetky exkluzívne predmety sprístupnia každému hráčovi úplne zdarma a to len po približne dvoch mesiacoch od pôvodného vydania (ktoré prebehlo 15. novembra 2019). Pomerne netradičný krok, keďže tieto bonusy boli súčasťou i Deluxe edície a tá tým pádom aktuálne stráca svoju hodnotu, nakoľko je všetko doposiaľ unikátne súčasťou klasickej edície Jedi: Fallen Order. To v praxi znamená, že jej cena na trhu pôjde v kamenných i internetových obchodoch s najväčšou pravdepodobnosťou o niečo nižšie.

Predmety (oranžový kryštál do svetelného meča a dva atraktívne skiny pre robota BD-1 a vesmírnu loď menom Mantis) boli sprístupnené prostredníctvom herného updatu a ten mimochodom opravuje aj niekoľko menších kazov krásy, ktoré by mohli vaše dobrodružné prehľadávanie odľahlých planét narušiť. Konkrétne sa jedná o zasekávanie sa nájomných lovcov, problémy s populárnym fotografickým módom, prípadne absenciu niektorých spisov, ktoré súvisia s postupom pri boji s určitými oponentami. Ak vás zaujímajú všetky prítomné zmeny, nájdete ich na tomto odkaze. Záverom len môžeme dodať, že síce je takýto krok netradičný, možno dokonca až nevídaný, všetci, ktorí si doposiaľ hru zakúpili, mali možnosť vychutnať si exkluzívnosť predmetov a teraz sa z nich môžu tešiť i noví hráči. Súčasne sa bude o Star Wars Jedi: Fallen Order opäť hovoriť a to môže prilákať ďalších hráčov, ktorí ešte nestihli vyskúšať tento unikátny mix náročných súbojov, prehľadávania a pútavej, i keď jednoduchej, naratívnej línie. Čo si však o tejto situácii myslíte vy? Mali tvorcovia predávať skiny a kryštál za symbolický poplatok, prípadne kvitujete rozhodnutie autorov? No a hlavne, myslíte, že by takýto krok mohol na hernom poli nastoliť určitú formu precedensu?

Zdroj: PC Gamer

Komentuj!