Register

A password will be e-mailed to you.

Red Dead Redemption 2 na jeseň roku 2018 ovládol konzoly súčasnej hernej generácie, minulý rok sme jeho návrat mohli sledovať na počítačoch a darilo sa mu (až na problémy technického rázu) nemenej dobre. Kvality tejto westernovej akcie v otvorenom svete, ktorý vsádza všetko na výborne spracovaný príbeh a zachytenie atmosféry nemožno odopierať, pričom ani komerčný úspech tento herný unikát neminul. Nedávny únik navyše naznačuje, že sa klenot Rockstar Games pozrie i na hybridnú konzolu Nintendo Switch. 

Ak si myslíte, že tak malý a výkonovo o toľko slabší stroj ako Nintendo Switch nedokáže utiahnuť podobne masívny titul, dávame do pozornosti špeciálnu upravenú verziu tretieho Zaklínača, ktorá nielenže na tejto platforme beží plynulo, ale nájsť v nej možno všetok obsah, o ktorý bolo Geraltove finálne dobrodružstvo obohatené. Otázka by teda nemala znieť, či Nintendo dokáže spustiť podobne masívny projekt, ale v prípade tvorby upravenej verzie je na mieste pýtať sa na komprimáciu súborov, keďže už spomínaný Witcher sa na klasický Switch (ktorý nedisponuje externým diskom) nezmestil a to je Red Dead Redemption 2 z hľadiska gigabajtovej veľkosti podstatne väčšou hrou. Ďalším pádnym otáznikom by muselo byť aj spracovanie online režimu, ktoré by rovnako mohlo byť problematickejšie.

Každopádne, prečo je možné, že sa príbeh Arthura Morgana pozrie práve na túto platformu? Naznačuje to obrázok, ktorý bol zverejnený prostredníctvom Twitter príspevku používateľa s menom Tez2. Ten hovorí, že niekde v súboroch hry našiel obrázok Switch ovládača. Môže sa to zdať ako pomerne malý a nič nehovoriaci náznak, no netreba zabúdať na postupné odhaľovanie PC verzie, kedy sa tiež v súboroch, tentokrát mobilnej aplikácie, našli údaje a informácie, ktoré naznačovali budúcu existenciu projektu na osobných počítačoch. Preto by sme takýto “únik” nemali brať na ľahkú váhu a v prípade, že ste výhradne vlastníkmi Nintenda, pravdepodobne sa v nadchádzajúcich mesiacoch môžete pripraviť na oficiálne vyhlásenie, ktoré Red Dead Redemption na Switch potvrdí.

 

Komentuj!