Register

A password will be e-mailed to you.

Už tento mesiac ubehne pol roka od vydania Crash Team Racing Nitro-Fueled. Hra si viedla výborne v recenziách, ostatne i v tej mojej, no pozadu neboli ani reakcie samotných hráčov. Vývojári zo štúdia Beenox si však zaslúžia pochvalu i za to, ako sa o hru do dnešnej doby starajú. Už zajtra nás totiž čaká ďalšia tematická Grand Prix, ktorá opäť prinesie množstvo nového obsahu.

Nakoľko sa blížia Vianoce a zima, tento raz budú hráči zápoliť v Winter Festival Grand Prix, ktorá odštartuje už zajtra, to jest 12. decembra a potrvá mesiac, takže do 12. januára. V poradí už šiesta Grand Prix ako zvyčajne prinesie nové hrateľné postavy, pričom tento raz pôjde o vcelku zaujímavý výber, ktorý pozostáva z menej známych postavičiek zo sveta Crash Bandicoota. V prvom rade to bude Hasty, a teda úplný nováčik, ktorý sa doposiaľ neobjavil v žiadnom predošlom Crash titule. Povráva sa, že v pôvodnom Crash Team Racing mal byť pretekár menom Fasty/Trippo, no do finálnej hry sa nakoniec nedostal, no a práve Hasty by mal čiastočne vychádzať práve z tejto vyškrtnutej postavičky.

Zvyšných nováčikov na pretekárskej dráhe budú poznať najmä znalci značky. Návrat na scénu totiž hlási Rilla Roo, kríženec gorily a klokana, ktorý sa však objavil iba v hre Crash Bash. K nemu sa pripojí aj Yaya Panda, ktorá sa síce objavila v troch hrách, konkrétne Crash Nitro Kart 2, Crash Bandicoot Nitro Kart 3D a Crash Bandicoot Nitro Kart 2, no všetky tieto tituly vyšli iba na mobilné zariadenia, takže sa s Pandou stretol pravdepodobne málokto z vás. To stále nie je všetko, pretože k pretekárom sa pripojí aj moderátorská dvojica Chick Gizzard Lips a Stew, ktorá hráčov oboznamuje s každou Grand Prix. Celkovo tak do hry pribudne ďalších päť pretekárov.

Samozrejme, chýbať nebude ani nová trať. Po Twilight Tour, Prehistoric Playground, Spyro Circuit, Nina’s Nightmare a Koala Carnival do hry pribudne Gingerbread Joyride, ktorá bude plná cukroviniek, skratiek a samozrejme, i nástrah. Keďže pôjde o trať umožňujúcu turbo s modrými plameňmi, určite pôjde o okruh, kde sa hráči budú predháňať v dosahovaní čo najlepších časov. Potvrdené sú aj nové motokáry, konkrétne vieme o Nitro Sleigh, Candy Cone a Snowplower. Nová Grand Prix sa nezaobíde ani bez nových skinov pre postavy, nálepiek, polepov, kolies a farebných kombinácií na motokáry, takže opäť bude čo robiť, ak budete mať záujem odomknúť si čo najviac nového obsahu.

Na záver ešte jedna nepotvrdená informácia, ktorá hovorí o tom, že sezónne Grand Prix sa budú konať až do mája budúceho roka, takže by sme sa po Winter Festival Grand Prix mali dočkať ešte ďalších piatich sezón. Samozrejme, môže ísť iba o plán, ktorý sa nemusí uskutočniť, no vzhľadom na prichádzajúcu novú hru s Crash Bandicootom by pretekárske zápolenie do mája dávalo zmysel. Ak sa totiž špekulácie o novom Crashovi potvrdia, Activision má vo zvyku vydávať hry s Crashom počas júna, takže by hráči Crash Team Racing Nitro-Fueled mali čo robiť až do príchodu novej hry. Na potvrdenie týchto informácií si však budeme musieť počkať, no nakoľko Activision začal influencerom rozposielať tematické sošky Crasha (a robil tak aj pred oznámením CTR), k oznámeniu pravdepodobne dôjde, ako aj v prípade CTR, na The Game Awards 2019, a teda už tento týždeň v noci zo štvrtka na piatok o 2:30 nášho času. Čo však vieme potvrdiť je, že na siedmu Grand Prix určite dôjde, pretože Activision na svojom blogu uverejnil správu o tom, že v novom roku máme čakať nové informácie o Grand Prix #7. Jediné, čo zatiaľ vieme je, že sa máme pripraviť sa na post-apokalyptický chaos v Rustlande.

Zdroje: Twitter, Twitter, Blog.Activision

Komentuj!