Register

A password will be e-mailed to you.

Death Stranding Hidea Kojimu je bezpochyby jeden z najpolarizujúcejších titulov tohto roku, na ktorý ma snáď každý hráč odlišný názor. Diverzita hodnotení bola dokonca tak veľká, že sa oficiálne metascore pohybovalo okolo osemdesiatich percent, avšak hráčske hodnotenia sa usadili niekde v priemere. Podľa nedávnych informácii však vyšlo najavo, že správcovia samotného portálu Metacritic zrejme chránia tento projekt a mažú negatívne reakcie. 

Ako prvé by sme mali povedať, že prítomné množstvo negatívnych reakcií je naozaj možno trochu neoprávnené, nakoĺko hráči nemusia preukázať, že danú hru skutočne hrali a preto môžu šíriť negatívne postoje bez akéhokoľvek zastavenia, pričom vôbec nezáleží na tom, či Death Stranding niekedy vôbec spustili. Pominulé týždne pribúdali stovky negatívnych recenzií denne, až sa výsledné číslo vyšplhalo na hodnotu 9526, čo je mierny nepomer v porovnaní s 8440 pozitívnymi ohlasmi, avšak stále nemožno hovoriť o priepastnom rozdieli. Je však plne v kompetencii správcov stránky premazávať takéto reakcie v prípade, že to uznajú za vhodné, avšak treba si položiť jednu základnú otázku. Učinili by tak aj v prípade, že by nešlo o Hidea Kojimu?

Povedzme si úprimne, pravdepodobne by sa tak nestalo. Nechceme tu šíriť nenávisť a podnecovať hnev voči tomuto autorovi, no jeho meno na hernej scéne naozaj vzbudzuje rešpekt, kde je najmä vo východných krajinách považovaný za ozajstnú celebritu, čo sa málokedy stáva tvorcom z tohto odvetvia priemyslu. Preto je možné, že samotní správcovia boli ochotní urobiť v tomto prípade veľkú výnimku, keďže sme sa v minulosti stretli s prípadmi, v ktorých sa hodnotenia konkrétnych hier pohybovali na bode mrazu a to výhradne kvôli prítomnosti mikrotransakcií, čiže negatívne ohlasy taktiež nemuseli nutne vypovedať o prítomných kvalitách hry. Ako dôkaz mazania ponúkame príspevok z platformy Reddit, ktorý je podložený aj obrázkami. Momentálne je hráčske hodnotenie zastavené na 70 percentách, čo je možno predsa len trochu objektívnejšie. Čo hovoríte na celú situáciu vy?

Komentuj!