Register

A password will be e-mailed to you.

Hoci filmové adaptácie hier nevychádzajú na pravidelnej báze, v poslednej dobe bolo ohľadom dvoch snímok pomerne rušno. Sonic totiž dostal po obrovskej kontroverzii nový design a populárny Mark Wahlberg prejavil záujem hrať v nadchádzajúcom Uncharted filme. My sme sa vám rozhodli priblížiť obe novinky prostredníctvom tohto článku, pričom sa pozrieme i na históriu spomínaných udalostí. 

Fanúšikovia sú konečne spokojní, nakoľko autori očakávaného filmu o ježkovi menom Sonic kompletne pretvorili jeho moderne poňaté spracovanie. Pred pol rokom sme v našej novinke tak trochu zdvihli varovný prst, nakoľko podobný precedens by nemusel mať pozitívny vplyv na kinematografický priemysel. Predsa len podobná zmena musela stáť obrovské množstvo finančných prostriedkov a odloženie premiéry na nadchádzajúci rok. Je pritom pravda, že Sonic sa teraz viac podobá na svoju hernú predlohu, ale na strane druhej pôsobí na obraze ako päsť na oko, keďže farebne ani svojím rozprávkovým vzhľadom nekorešponduje s okolitým prostredím. Je otázne, či sa vďaka tejto zmene stane z filmovej adaptácie lepší titul, no keď už nič, tak herní nadšenci budú mať menšiu o niečo potrebu zadupať Sonica pod zem.

V súvislosti s touto správou ešte môžeme v krátkosti doplniť, že Yuni Naka, pôvodný tvorca tohto ježka, prehlásil, že stále nie je stopercentne spokojný s jeho designom. Vraj mu príliš nesedí spracovanie očí, ale na snímku sa aj napriek tomu s radosťou pozrie. Snáď si toho nevšimnú fanúšikovia a nebudú požadovať ďalšiu zmenu, keďže podobná situácia by sa už musela zapísať ako jedna z najviac bizarných situácii v súčasnom filmovom priemysle. Nehovoriac o tom, že by takáto autorská vľúdnosť nedávala absolútne žiadny zmysel.

Filmové Uncharted sa už dlhé roky nachádza v takzvanom “development hell”, keďže sa posúva od režiséra k režisérovi, neustále sa okolo snímky pohybujú noví herci a akýkoľvek trailer, či aspoň dátum vydania je v nedohľadne. Opätovne sa začali svetom šíriť nové informácie, ktoré hovoria o tom, že prípadného nakrúcania (ak k nemu niekedy naozaj dôjde) by sa mal zúčastniť i Mark Wahlberg (ten sa v akčnom žánri objavil v Transformers: Age of Extinction alebo v Lone Survivor). Herec sa pôvodne uchádzal o rolu Nathana, avšak tá je už pridelená Tomovi Hollandovi, ktorý sa za posledné roky mimoriadne preslávil vďaka úlohe Spider-Mana, čo mu zaistilo stály prísun mladých fanúšičiek. Po novom by mal Mark stvárniť rolu Sullyho, Nathanovho verné partnera a priateľa. Osobne by sme radi videla takto sympatické a súčasne herecky zručné duo pohromade, no je stále otázne, či sa vôbec dočkáme tejto adaptácie. Aby sme totiž nezabudli, snímka zasa raz zmenila režiséra, tentokrát je ním Travis Knight, ktorý pracoval napríklad na Bumblebee.

Komentuj!