Register

A password will be e-mailed to you.

Spoločnosť Valve Corporation plánuje podľa všetkého novú Half-Life hru, no hneď na úvod sa hodí poznamenať, že by nemalo ísť o Half-Life 3. Podľa všetkého však nepôjde ani o mobilný prírastok tejto série a v príprave by mal byť VR titul.

O projekte Alyx sa povrávalo už skôr, avšak súčasne platí, že tento titul bol opradený veľkou dávkou nedôvery. Valve a Half-Life nejdu v posledných rokoch dokopy, no podľa najnovších správ zrejme naozaj nejde o výmysel a Half-Life: Alyx sa predvedie na Game Awards 12. decembra 2019.

Na prvý pohľad sa táto informácia nezdá ako príliš vierohodná, pretože nejde o štýl, akým Valve predstavuje svoje tituly. No zdá sa, že to môže byť pravda. Za týmto leakom stojí zdroj, ktorý mal na svedomí aj informácie o titule Dota Underlords a odvoláva sa na Geoffa Knightleyho, Robina Walkera a ďalšieho neznámeho človeka. Ak by sme mu mali veriť, Half Life Alyx bude vydaný v marci roku 2020. No fanúšikov tohoto univerza určite nepoteší správa, že hra bude striktne VR, takže myš a klávesnica nebudú primárne podporované. Valve chce údajne zamerať svoju pozornosť práve VR smerom a preskúmať možnosti týchto zariadení. Oficiálne spravy potvrdzujú aj vydanie vlajkovej značky pre VR, a to niekedy v blízkej budúcnosti.

Komentuj!