Register

A password will be e-mailed to you.

Najnovší diel veľmi populárnej stratégie Age of Empires IV sa konečne bližšie predstavil 14. novembra 2019 na XO19 konferencii v Londýne. Táto dnes už legendárna séria tak bude mať pokračovanie po veľmi dlhých štrnástich rokoch.

Tento najnovší diel vyvíja skúsené štúdio Relic Entertainment, stojace za takými známymi stratégiami ako sú Company of Heroes, Warhammer 40,000: Dawn of War, či Homeworld. Určité informácie o tomto očakávanom pokračovaní už presakovali skôr, ale doteraz nikto nevidel jednu z najdôležitejších, vecí a to vizuálnu stránku. Na Gamescome predvedený trailer toho neukázal veľa a prakticky sa z neho dalo len vyčítať spektrum historických období, v ktorých by sa mali dejové kampane Age of Empires 4 odohrávať.

Avšak teraz je už v najnovšom traileri z londýnskej XO19 konferencii už pekne vidieť, že umelecký štýl je trochu farebnejší, než u predchodcov, ale celkovo si grafika aj napriek tomu zachováva základný štýl celej série. Mohutné opevnenia, katapulty a množstvo jednotiek jasne ukazujú, že dominantným obdobím štvrtého dielu bude stále veľmi populárny stredovek, pričom oficiálne boli zatiaľ potvrdené národy Mongoli a Angličania.

Každopádne, stále sme sa nedozvedeli, kedy presne Age of Empires IV vyjde, ale vyzerá to, že to nebude ďaleko. Dovtedy si môžete zahrať asi zatiaľ najlepší a vynovený diel tejto série s názvom Age of Empires II: Definitive Edition, ktorý vyšiel 14. novembra 2019 aj na Steame.

Komentuj!