Register

A password will be e-mailed to you.

Nintendo Switch si konštantne rozširuje svoje portfólio dostupných titulov a to nielen vlastnými exkluzivitami, ale aj portami existujúcich hier. Nedávno sa takýmto spôsobom dostal na Nintendo tretí Witcher a už vieme, že sa pridá i obľúbené Alien: Isolation. 

Pokračovanie Alien: Isolation sa častokrát objavuje v rebríčkoch očakávaných hier, avšak kvôli nepriaznivým komerčným výsledkom sa ho zrejme tak skoro nedočkáme, ak vôbec. Šlo o hororový survival titul s prvkami akcie, kde ste sa ako dcéra Ellen Ripley, teda Amanda, dostali na opustené vesmírne plavidlo, v ktorom však stále prebývalo veľké čierne monštrum zvané Xenomorph. Ak aspoň trochu poznáte pozadie vesmírnej entity, viete, že akýkoľvek súboj s ním je márny a preto vašou jedinou nádejou na prežitie bolo skrývať sa, prípadne votrelca odstrašiť pomocou plameňometu, ktorý ale nie je k dispozícii od začiatku. Do toho však vstupujú ďalší preživší z lode, s ktorými zvádzate tradičné súboje ako i typický androidí protivníci. Zbierate suroviny, plníte úlohy, ktoré zahŕňajú cestovanie, prieskum nebezpečných oblastí a získavanie prostriedkov na únik z tohto bezútešného pekla. Hra sa svojho času dočkala slušných recenzií, kde sa priemerné metascore pohybovalo okolo 80%.

Nová ukážka predvádza Switch verziu priamo v akcii a zdá sa, že výrazné vizuálne kompromisy ani neboli nutné, keďže si Alien: Isolation udržal atraktívny grafický kabátik i dusivú atmosféru. Autori sa nechali počuť, že k titulu budú pribalené všetky DLC balíčky, ktoré zahŕňajú napríklad pôvodný príbeh Ellen Ripley, ktorá bojovala proti tomuto monštru na lodi Nostromo. Ten tak môžete prežiť priamo na vlastnej koži, čo je pomerne nepríjemný a trýznivý zážitok. I napriek tomu, že súčasný kalendárny rok sa pomaly chýli ku svojmu koncu, nedočkali sme sa fixného dátumu vydania, čo znamená, že sme sa museli uspokojiť s nápisom, ktorý stroho potvrdil, že by jeden z najlepších súčasných herných hororov mal vyjsť v roku 2019. Rovnako sa video nevyjadruje k cenovke, prípadne fyzickým kópiám hry. Tých sa síce, pravdepodobne, nedočkáme, ale ich existenciu ani nemôžeme úplne vylúčiť. Pre mnohých hráčov bude skvelým bonusom, že verzia pre Nintendo Switch bude obsahovať českú lokalizáciu, ktorú v minulosti obdržala iba PC verzia, no konzolové verzie, bohužiaľ, české titulky neobsahovali. Či sa to s príchodom tejto verzie zmení je otázne, avšak skôr nepravdepodobné.

Komentuj!