Register

A password will be e-mailed to you.

Dlhšiu dobu vieme, že začiatkom nadchádzajúceho roka sa dočkáme masívneho Avengers projektu, ktorý spája známe komiksové predlohy do jednej videohry a snaží sa byť plnohodnotným AAA počinom s dlhou trvácnosťou, nakoľko vývojárske štúdio Crystal Dynamics má v pláne titul podporovať naprieč ďalšími rokmi. V najnovšom videu, ktoré priniesol YouTube kanál Marvel Entertainment sa nám hra bližšie predstavuje a sumarizuje svoje herné mechaniky. 

Sprvoti sa dočkáme najmä klasických príbehových detailov, ktoré už dobre poznáme. A-day, katastrofa, pád hrdinov a následný rozpad ochrancov priľahlého vesmíru, no hlavne našej domovskej planéty. To sme videli v úvodnej ukážke na E3 konferencii, oficiálnom gameplay videu, dokonca sa o tomto aspekte rozrozprávali dvaja hlavní dabéri. Sme však z nového videa aspoň o trošku múdrejší? Určite áno. Medzičasom bola totiž predstavená postava hrdinky Ms. Marvel, ktorá sa údajne pokúsi o to spojiť zničených záchrancov sveta a premôcť tajuplnú organizáciu AIM (Advanced Idea Mechanics), ktorá sa v snahe dosiahnutia absolútnej bezpečnosti pokúsila vytvoriť nebezpečných robotov. Pokus organizácie sa skončil úspechom, no zdá sa, že roboti sa stali nebezpečenstvom, ktoré treba poraziť.

Na úvod hry budete postupne zveľaďovať vašu stávajúcu základňu, aby sa mohla opätovne stať plnohodnotným útočiskom superhrdinského odboja. V rámci základne si bojovníkov vylepšujete, prípade im meníte kostýmy, ktoré sa inšpirujú dlhoročnou históriou papierových príbehov (čím zasa raz tvorcovia podporujú tvrdenia Troya Bakera, ktorý prehlásil, že hra je určená fanúšikom komiksov a nie výhradne milovníkom Marvel Cinematic Universe). Vybavenie nachádzate vo svete, teda zrejme bude padať s protivníkov, pričom nechýba ani archetypálne rozdelenie podľa dobre známych farieb. V základni nájdete i bojovú mapu, odkiaľ sa vydáte na rôzne misie. Hlavná kampaň sleduje vyššie popísaný príbeh, kde treba zmieniť, že zakaždým hráte za iného hrdinu, či hrdinku, prípadne sa jednotlivé skupiny kombinujú, čo dodáva hre komiksový feeling, nakoľko takýmto spôsobom sledujete každý charakter v akcii.

Nakoniec sa dozvedáme, že nechýbajú ani kooperačné misie, v ktorých je spolupráca so živými hráčmi striktne dobrovoľná, takže nie ste nikdy nútení k symbióze s ďalšími hráčmi v koži vašich obľúbených hrdinov. Progress, získané skúsenosti alebo vybavenie sa prenesie i do hlavnej kampane, čiže možno očakávať, že sa úroveň protivníkov prispôsobí vášmu aktuálnemu levelu. Marvel’s Avengers vychádza 15. mája 2020, no a tešiť sa naň môžu všetci majitelia PlayStation 4, Xbox One, PC, ale aj Google Stadia.

Komentuj!