Register

A password will be e-mailed to you.

Nie je ničím nezvyklým, že zahraniční recenzenti sa dostávajú k vychádzajúcim videohrám s poriadnym predstihom a niektoré portály vďaka tomu pár týždňov, niekedy dokonca mesiac v predstihu, hráčom v očakávaní prinesú dojmy z hrania. Tak sa stalo i s nadchádzajúcim Star Wars Jedi: Fallen Order. Čo si o ňom zatiaľ myslí IGN

Povesť portálu IGN síce nie je medzi hráčmi najlepšia, najmä vďaka pozitívnemu hodnoteniu niekoľkých AAA titulov od veľkých štúdií, ktoré však hráči zadupali, no zdá sa, že Fallen Order by mohol byť výbornou hrou alebo minimálne terajším reprezentantom singleplayerových Star Wars hier. Podľa redaktora Respawn Entertainment kombinuje kvalitné zložky z hier ako napríklad God of War, Zelda, Dark Souls, či Sekiro alebo Uncharted a vďaka tomu vytvára unikátny mix zasadený do najpopulárnejšieho science fiction univerza súčasnosti.

Napríklad úrovne sú omnoho rozsiahlejšie, než sa pôvodne zdalo. Ponúkajú množstvo bojov, nepríjemne rozložených oponentov, avšak hlavne v sebe ukrývajú tajuplné cestičky, skratky, poklady a pasáže, kde je nutné skákať (tie však z dostupného videa pôsobia najviac lineárne), čo dopomáha vysokej diverzite hrateľnosti. Poklady sú buď kozmetické, teda akési skiny pre robota, ktorý vás sprevádza naprieč hrou, no omnoho podstatnejšie sú súčasti pre váš svetelný meč, pričom ten sa vylepšuje práve takýmto spôsobom. Video prezrádza i to, že Fallen Order síce nie je hrou v otvorenom svete, ale súčasne sú prítomné planéty dostatočne rozsiahle, aby nepôsobili výhradne ako mdlé koridory s jasne stanovenou cestou. Explorácia je podstatnou súčasťou hry, ktorú nemožno odlúčiť od akčného jadra, kde sekáte mimozemskú háveď a rozrastajúce sa Impérium.

Z toho, čo sme mohli vidieť, vieme, že častokrát bojujete proti rôznym frakciám a ich vzájomnú ofenzívu môžete využiť vo svoj prospech. Súboje ponúkajú rýchle narábanie s mečom, efektné piruety a spektrum rôznorodých pohybov, ale chyby sa trestajú, takže netreba zabúdať, že ide stále primárne o náročnejšiu záležitosť, ktorá by vám nemala dať víťazstvo úplne zdarma. Nakoniec ešte potvrdzujeme, že Fallen Order disponuje vlastnou variáciou na Bonfire a mechanikou návratu po stratené skúsenostné body.

Túto vetu síce píšeme takmer pri každom novom článku zaoberajúcom sa touto hrou, ale Star Wars Jedi: Fallen Order skutočne pôsobím lepšie a lepšie. Finálny ortieľ vynesieme 15. novembra 2019, kedy nový vesmírny epos vychádza pre platformy PC, PlayStation 4 a Xbox One. Veríte Respawn Entertainment, že sa im podarí vytvoriť Star Wars hru, ktorá by mohla reprezentovať súčasnú hernú generáciu?

Komentuj!