Register

A password will be e-mailed to you.

Pred pár dňami sme vás informovali o kauze Blitzchunga v spojitosti s Blizzardom. Mohlo by sa zdať, že vír udalostí sa utíši, no opak je pravdou. Táto kauza totiž stále nekončí.

O čo presne ide v tejto kauze, to sa dozviete na tomto odkaze. V skratke, čínsky hráč mal “nevhodný” politický komentár na aktuálne dianie v Číne načo ho Blizzard suspendoval. Zdá sa však, že toto populárne štúdio nakoniec prehodnocuje svoj postoj, k čomu ho donútila verejnosť, ale aj hráči samotného titulu Hearthstone. Jednoducho firma priamo podporujúca komunizmus a jeho režim nie je nálepka, ktorú by chcel americký koncern niesť. Blizzard sa teda ohradil v oficiálnom stanovisku, vysvetľujúc, že zrejme reagoval príliš zbrklo.

J. Allen Brack, ktorý zastupuje Blizzard v PR v tejto veci tiež zdôraznil, že trest pre hráča vlastne nemá nič spoločné s tým, čo povedal Blitzchung na kameru. Hlavným problémom vraj totiž bolo to, že hráč sa nevenoval v rozhovore turnaju a hre, ale komentoval veci s tým nesúvisiace. Preto prehodnotil aj trest a nakoniec sa rozhodol vyplatiť prize výplatu hráčovi za sezónu 2. Rovnako sa jeho suspendácia skrátila z roka na 6 mesiacov. Rovnaký trest sa týka aj dvojice komentátorov, ktorým sa doživotný zákaz spolupráce s firmou skrátil na 6 mesiacov.

Prakticky tu vidíme kľučkovanie Blizzardu, ktorý sa zrejme zľakol hnevu verejnosti a tak sa snaží uhrať to na obe strany. To však nemení nič na tom, že polročný trest pre Chunhga Ng Waia je stále značný.  Chung nato reagoval s potešením a zdá sa, že hranie miluje natoľko, že svoje predošlé vyjadrenia oficiálne ľutuje.  Dokonca sa za ne ospravedlnil. Rozhovor s ním môžete nájsť aj na Twitchi vo videu vyššie. Či sa vráti na pro scénu ešte nevie, no jeho najbližší turnaj by bol až Grandmasters v ďalšom roku.

Tým to však lavína udalostí nekončí. ESL organizácia, najnovšie vopred upozorňuje svoj personál, aby sa vyhýbali komentovaniu situácie v Číne hlavne na sociálných sieťach. Rozvlnili sa aj vody v médiách, ktoré celkom otvorene kritizujú, či sa zamýšľajú nad celou situáciou a fungovaním firiem v kapitalistickej spoločnosti západu, hlavne USA. Korporáty sa Američanom už zrejme začínajú zajedať. Celá kauza ak už nič iné poskytla zaujímavý náhľad na to ako to funguje vo svete korporátov.

Komentuj!