Register

A password will be e-mailed to you.

Call of Juarez je akčná first person shooter séria, primárne vyvíjaná štúdiom Techland a vydávaná francúzskym Ubisoftom. Séria bola tradične situovaná do westernového prostredia s menšou výnimkou v podobe hry s podtitulom The Cartel. Najnovšie správy však hovoria, že sa štvrtá, teda posledná, iterácia tejto značky dočká nového vydania na platforme Nintendo Switch. 

Call of Juarez: Gunslinger je niektorými označovaný za najlepší diel celej série. Po neúspešnom treťom dieli situovanom v prítomnosti sa vracia späť do rodného prostredia, v ktorom si to naprieč približne desaťhodinovou kampaňou rozdáte s miestnymi zloduchmi. K tomu vám, pochopiteľne dopomôžu pušky Winchester, revolvery a svižné oko, ktoré zasiahne každý cieľ, ktorý sa objaví na mieridlách smrtiach pištolí. Rozhodne treba dodať, že masakrovanie protivníkov pôsobí poriadne brutálnym, až sadistickým, dojmom, kedy si vychutnávate každé jedno rozštvrtené telo, ktoré spočinulo na prašnej zemi bez vlahy. Počin svojho času zaujal aj svojou vizuálnou stránkou, ktorá využívala cell shade a tým pádom miestami pripomínala atraktívny komiks. Najmä vďaka tomu si Gunslinger na platforme PC vyslúžil metascore o hodnote 79%.

A kedy sa teda dočkáme vynovenej verzie? To, že hra dostane na určitej platforme rating znamená, že by sa čoskoro mala dočkať oficiálneho vydania. Ako príklad môžeme spomenúť PC verziu Octopath Traveler alebo Sunset Overdrive. Preto sa môžeme domnievať, že Switch verzia Call of Juarez je takpovediac za rohom a čoskoro sa jej hybridná konzola dočká. Momentálne však nevieme posúdiť, či pôjde o klasickú edíciu, prípadne či sa šesťročná hra dočká nejakých vylepšení po stránke hrateľnosti alebo vizuálneho spracovania. Rovnako je ťažké určiť vydanie titulu na iných platformách, nakoľko Nintendo v poslednej dobe takýmto spôsobom získava staršie hry a rozširuje si svoje portfólio počinov.

Komentuj!