Register

A password will be e-mailed to you.

Mnoho hráčov pri pohľade na novembrovú ponuku hier muselo doslova škrípať zubami. Nie v negatívnom zmysle, no kde má človek zobrať čas a peniaze na toľko očakávaných hier? Dorazí napríklad Death Stranding, Star Wars Jedi: Fallen Order, Shenmue III, Red Dead Redemption 2 na PC, Age of Empires II: Definitive Edition a spolu s niektorými ďalšími zaujímavými hrami mal doraziť aj DOOM Eternal. Áno, vidíte správne, mal doraziť. To sa však zmenilo, nakoľko vydanie bolo odložené.

Ak ste sa tešili, že armádu pekelných monštier rozstrieľate na márne kúsky 22. novembra tohto roku, nová správa od vývojárov vás určite nepoteší. V nej totiž stojí, že počas celého vývoja cielili autori na to, aby prekonali aj tie najvyššie očakávania fanúšikov. Aby sa uistili, že sa im tento cieľ podarí splniť, padlo rozhodnutie o odložení vydania na 20. marca budúceho roku. Autori berú na vedomie, že tento krok mnohých fanúšikov sklame, no na druhej strane majú istotu, že v konečnom dôsledku nám dodajú produkt, ktorý bude za to dodatočné čakanie stáť.

Máme tu však aj ďalšie novinky. Režim Invasion, ktorý umožní pripojiť sa ako démon do hry iného hráča nebude dostupný priamo v deň vydania, ale dorazí o niečo neskôr vo forme bezplatného updatu. Máme tu aj správu mierenú na majiteľov Nintendo Switch, kam sa DOOM Eternal taktiež chystá, avšak na verziu pre túto platformu si bude nutné počkať o niečo dlhšie. To síce nie je žiadna novinka, podobná situácia sa udiala aj v prípade predošlého DOOMu, no vzhľadom na odklad mohli všetky verzie doraziť naraz.

Záver noviniek sa nesie v duchu titulu DOOM 64, ktorý kedysi exkluzívne vyšiel na Nintendo 64. Ten ako vieme mal pôvodne doraziť 22. novembra na Nintendo Switch, no zvyšné platformy zatiaľ spomínané neboli. To sa však mení, DOOM 64 mieri aj na PC, PS4 a Xbox One, pričom ak si na týchto platformách predobjednáte DOOM Eternal, dostanete DOOM 64 zadarmo ako predobjednávkový bonus. Podobne ako aj pri DOOM Eternal, ani vydanie DOOM 64 v novembri na Nintendo Switch už neplatí a táto klasika vyjde rovnako, ako regulárny nový diel 20. marca 2020.

Zdroj: Twitter

Komentuj!