Register

A password will be e-mailed to you.

Valve Corporation nedávno udreli na smurfov v titule Dota 2. Bojovať proti tejto skupine hráčov má zmena vo výpočte skillu hráča MMR.

Čo sa týka neférového hrania nemusí vždy ísť len o cheatovanie, ktoré vám dá výhodu. Mnoho užívateľov totiž siaha z obavy o ban za tento prehrešok po iných metódach výhody. Jednou z nich je takzvaný smurfing. V tomto prípade ide o skúsených hráčov, ktorí majú alternatívny účet s nižšou hodnosťou, aby ich hra nasadzovala proti slabším súperom. To by pritom nebolo také zlé, keby služby takého hráča nevyužívali jeho kamaráti – alebo za poplatok i iní hráči – aby im hru vyhrával a tým ich ťahal v rebríčkoch hore.

No a vo Valve niečo podobné nemenia tolerovať. Malo by tomu pomôcť zmena prepočtu MMR – teda match making rank. Nový systém má detekovať hráčov, ktorých výkony sú výrazne nadpriemerné tomu v akej skupine sa nachádzajú. Na základe toho týchto hráčov preradí do skupiny, kde už jeho výkony nebudú vyčnievať. Tento systém už je otestovaný a je pripravený k uvedeniu do praxe. Spočiatku by sa mal správať konzervatívne, avšak postupom času hráči zbadajú výraznejšie zmeny. Navzdory predošlým pokusom, kam patrí i pridelenie unikátneho účtu cez telefónne číslo, sa tak má tento boj zlomiť až teraz.

Komentuj!